Hvordan finder jeg balancen mellem at bidrage og modtage?

Et roligt og fredfyldt sted i Vietnam, som jeg kan "gå ind i" og finde roen i mit indre. Fotograf: Susanne Randers

Jeg ønsker virkelig at bidrage med en masse fed energi i denne verden – men lige nu er jeg trukket helt ind i mig selv. I min egen lille skal.

Jeg tænker, reflekterer, modtager og mærker efter. Hvem er jeg? Hvad er jeg? Hvem er jeg ikke (længere)? Hvad er min rette hylde? Hvor kan jeg bidrage mest med den jeg er – det jeg kan og vil?

Jeg kender endnu ikke svarene – men at være en del af blogland er da i hvert fald et lille bidrag til verden. Og min manifestation til universet om, at jeg er på vej – selvom jeg endnu ikke aner, hvor jeg er på vej hen.

Seks nye vaner giver mig overskud, bevidsthed og energi

Mine seks nye vaner: morgensider, meditation, gåture, kunstnerstævnemøde, yoga og stenalderkost hjælper mig på sporet. Hjælper mig med at være mindfuld på min rejse.

Og sammen med taknemmelighedsdagbogen føler jeg mig mere groundet end nogensinde før.

Det sker, at jeg bryder vanerne. Det sker, at jeg udfører handlinger, som jeg bagefter kan se, ikke var gode for mig. Men så lærer jeg af det – og forsøger at navigere uden om dem næste gang.

Jeg bliver sat på mange prøver. Julia Cameron sætter mig på mange prøver – men hun holder mig samtidig i hånden og samler mig op.

Når morgensiderne udebliver

Der er dage, hvor jeg ikke får skrevet morgensider. Så kan jeg nogle gange føle mig ”halv” og i ubalance som dagen skrider frem – fordi jeg mangler den daglige skriftlige dialog med mig selv.

Så sørger jeg så vidt muligt for at stoppe op i løbet af dagen lige at give mig 10-20 minutters break for lige at tage pulsen på mig selv, og finde åndedrættet med papir og blyant.

Jeg troede aldrig, at jeg ville blive så afhængig af at skrive mine tanker ned, men i processen filtreres en masse ”støj” fra – og kun det nødvendige står tilbage. Det jeg skal handle på. Det der er det vigtige.

Når tanker bliver til handling

Og tro mig – glemmer jeg at handle på det – er det det samme, som bliver skrevet ned den følgende dag… Og dagen efter… Og lige pludselig føles tiden inde til at handle på lige præcis det. Handle i fuld bevidsthed om, at det er det, jeg har brug for her og nu…

Så ved at lytte og mærke efter inden i mig selv, modtager jeg de svar og den indsigt, jeg har brug for på min rejse. Og det er mit håb, at min rejse kan bidrage til en bedre verden.

En verden hvor drømme bliver til virkelighed, og en verden hvor min rejse måske kan være et spejl for andre, som måske også er ved at blive klogere på dem selv.

Et af de første skridt til at blive mere bevidst om sig selv og sine drømme er morgensiderne. Skriver du mon morgensider?

Kærlig hilsen Susanne

Skriv en kommentar

Følg min blog med Bloglovin

mitkrearum.dk kreativitet opslagstavle creativity inspiration board footer 10

Leave a Reply