Den ugentlige gåtur

En fantastisk gåtur ved havet. Fotograf: Claus Preis

Det virker enkelt og banalt – at man skal gå en tur for at få styr på tankerne og måske træffe vigtige beslutninger. Næsten så banalt, så det ikke er noget, vi tillægger større betydning.

Tid er en væsentlig faktor i manges liv. Vi skal skynde os videre, nå noget på et bestemt klokkeslæt, og hurtigt videre derfra. Så det at gå en tur er ikke den store prioritet, med mindre man har en hund, der skal luftes.

Jeg glemmer selv at gå en tur

Selv må jeg indrømme, at jeg ofte glemmer, hvor fantastisk sundt og forfriskende det er at gå en tur. Selvom jeg bor i en landsby 150 m fra markkanten og tæt på skov og strand, så glemmer jeg at gå. Tager i stedet for cyklen, bilen eller bussen, selvom der ikke er mere end 3 km til byen.

Og hver gang jeg er ude at gå en dejlig lang tur ud over markerne og over til skoven, tænker jeg på, hvor dejligt livsbekræftende det er. Og hvor meget ekstra energi jeg får af en gåtur.

Glæder mig til en masse nye, spændende gåture

Med det kommende 12 ugers kursus i at genfinde og udforske min kreativitet, glæder jeg mig til at få gåturen indkørt som en ny, god, sund vane.

Det må blive noget med at stå af nogle stoppesteder, før jeg plejer. At gå en tur ved havet. På stranden. Ved havnen. I byen. Ud over markerne. I skoven. Og som bonus: Langsomt følge med i at naturen og foråret springer ud for øjnene af mig.

Måske jeg endda kan gå ned på turistkontoret eller biblioteket og finde nogle gå-ruter, som jeg slet ikke vidste, var i lokalområdet…?

"Den glade vandrer..." - En idyllisk gåtur i Aalborgs gamle kvarter. Fotograf: Susanne Randers

[“Den glade vandrer…” – En idyllisk gåtur med min kæreste i Aalborgs gamle kvarter]

Julia Cameron om den ugentlige gåtur

“Gå en tur en gang om ugen. Ifør dig dine mest behagelige sokker og sko. Begiv dig ud på en god tyveminutters vandring. Du kan vælge en park, en landlig vej eller en rute i byen. Hvor du går, betyder mindre, end at du går.

Gå langt nok og længe nok til, at du mærker både krop og sind “rette sig ud”… Gåture hjælper dig så ubetinget med at fordøje indholdet af dette kursus.”
Uddrag fra Julia Camerons bog “Kunsten at være kreativ”

Kærlig hilsen Susanne

Follow my blog with Bloglovin

Skriv en kommentar

Gå til forsiden af mitkrearum.dk

 

2 tanker om "Den ugentlige gåtur"

 1. Susanne Jensen

  Hej Susanne

  Jeg vil da meget gerne med på nogle gåture, hvis du har lyst til selskab… måske bare ikke lige i de stunder hvor vinden og sneen styrer for meget ;)
  Det er nemlig super dejligt at gå ture – jeg nyder det også. Specielt i solskin :)

  Svar
  1. mitkrearum Forfatter

   Hej Susanne
   Du kan tro, at jeg gerne vil ud og gå en masse ture med dig!
   Den ene gåtur om ugen skal dog være med mig selv – i mine egne tanker – for at kunne reflektere og få udbytte af kurset. Julia Cameron referer i bogen til de australske aboriginals, der går walkabout som en del af deres modningsproces fra ung til voksen. En smuk sammenligning, synes jeg :) Kh Susanne

   Svar

Leave a Reply