Ugentligt kunstnerstævnemøde

Billedskoleudstilling på KØS sommeren 2012. Jeg har lavet uglen forrest i billedet af bemalet pap inspireret af Randi og Katrines ugle på gyngestativet på kunstlegepladsen på Nikolaj Plads. Fotograf: Susanne Randers

Jeg ELSKER inspiration. Elsker at suge nye ting til mig. Farver, mønstre, kunst, mennesker, musik, blomster, dufte, steder, ord, citater – mine antenner er altid slået ud.

Jeg har altid en notesbog og et kamera på mig, som minimum det på min iPhone. Så jeg kan forevige øjeblikket – og hjælpe mine tanker til at tænke nye tanker.

Jeg er utrolig kunstinteresseret og tager tit ud i det blå for at se på kunstudstillinger, både af store anerkendte kunstnere, men også rigtig gerne ud til åbne atelierdøre rundt om i landet.

Jeg er så privilegeret at arbejde på KØS – Museum for kunst i det offentlige rum hver anden lørdag, så jeg bliver fyldt godt op dér med masser af inspiration.

Ugentlige kunstnerstævnemøder skal ind i kalenderen

Jeg elsker at pleje min indre kunstner – og er i stand til at fordybe mig i nuet og suge til mig af nye indtryk, men jeg skal ærligt indrømme, at det ikke er noget, som jeg har været vant til at gøre hver uge. Måske mere 1-2 gange om måneden. Så endnu en ny vane skal indføres. Det bliver dejligt.

Og det behøver jo slet ikke have noget med kunst at gøre – det kan lige så vel være et besøg i en dyrehandler, en tur på bibliotekets børneafdeling, en tur på loppemarked eller i en dippedut dimsebutik.

Kunstnerstævnemøde med Randi & Katrine og Maggie Kempinski

I sidste uge havde jeg et kunstnerstævnemøde med mig selv – af den store slags.
Først forbi Jersie Kirkes sognehus og studere Birthe Juel Lindhardts glade mixed media billeder og så til Gl. Holtegaard og se Randi og Katrines udstilling “Clam Box”.

Topmålet var dog Maggie Kempinska, som udstillede sine flotte, farvestrålende mixed media billeder på Sophienholm, hvor det viste sig, at jeg aldrig havde været før. Nøj, hvor jeg nød at sidde og drikke the og spise frokost, mens jeg kiggede ud over Bagsværd Sø i den spæde forårssol. Det var lækkert.

mitkrearum.dk kreativitet 3 kunstnerstævnemøde artist dates bagsværd sø

[En forårsdag ved Sophienholm ved Bagsværd Sø med frokost og refleksioner i det grønne]

Til fernisering med Kirsten Ørgaard

Inden turen gik hjemad, var jeg til fernisering hos en super kreativ veninde og hjernetrust Kirsten Ørgaard, som jeg over de seneste år har set for alvor springe ud som billedkunstner, fordi hun simpelthen bare ikke kan lade være med at male. Wauw! Det er så livsbekræftende.

Kirsten Ørgaards “Power Flower billeder er udstillet hos Amanda by Winther lige ved Torvehallerne.

Totalt sanse bombardement på én dag – og sikken fed tur!

Julia Cameron om kunstnerstævnemøder

I bogen “Kreativitet” beskriver Julia Cameron begrebet Ugens oplevelse, som har skiftet navn til Kunstnerstævnemøde i “Kunsten at være kreativ”. Det er dog et og samme grundredskab.

“Ugens oplevelse er et planlagt ugentligt tidsrum, hvor man forpligter sig til specielt at skaffe næring til den kreative bevidsthed, den indre kunstner. I sin mest enkle form er ugens oplevelse en ekskursion, en aftale om legetid, som man planlægger i god tid og forsvarer mod andres indtrængen. De eneste der kan være med til ugens oplevelse er en selv og ens indre kunstner, eller kreative barn… – uden påhæng af nogen art.”

“Når man har ugens oplevelse, modtager man – man åbner for indsigt, inspiration, vejledning.”
Omskrevet uddrag af Julia Camerons bog “Kreativitet”

“Gør noget, der fortryller og forfører din kunstner.”
Uddrag af Julia Camerons bog “Kunsten at være kreativ”

Hvad inspirerer dig?

Hvem er din yndlingskunstner?
Har du ideer til crazy kunstnerstævnemøder, så skriv gerne en kommentar.

Kærlig hilsen Susanne

Follow my blog with Bloglovin

Skriv en kommentar

Gå til forsiden af mitkrearum.dk

3 tanker om "Ugentligt kunstnerstævnemøde"

 1. Kirsten Ørgaard

  Kære Susanne. Hjertelig til lykke med din super lækre, appetitvækkende og kreative blog! Jeg bliver i den grad inspireret af dig og glæder mig til at følge dig! Masser af succes på din kreative vej.
  Stor tak for dit hyggelige besøg til min fernisering hos Amanda by Winther Art & Accessories.
  Knus Kirsten

  Svar
 2. mitkrearum Forfatter

  Kære Kirsten
  Tusind tak for dine fine ord – jeg er bare SÅ glad og taknemmelig over, at bloggen er kommet i luften :-) Er sikker på, at den vil komme til at gøre en stor forskel – i hvert fald for mig og mit kreative legebarn – og forhåbentligt også for de, som har lyst til at læse med.
  Knus fra Susanne

  Svar
 3. Pingback: Moodboard #4: Min kreative rejse med Julia Cameron ¦ My creative journey with Julia Cameron | Mit krearum [my creative space]

Leave a Reply