Fodder School – fantastiske kreative eventyr

Hvis du har fulgt med på min instagram konto de seneste måneder, har du nok ikke kunnet overse, at den har bugnet med fine, farverige kreationer i mine yndlingsfarver pink, grøn og gul…

Kreationerne er skabt af mig i forbindelse med Fodder School – og jeg vil her fortælle dig mere om min rejse, og hvad Fodder School er for en størrelse.

Fodder School

Fodder School er skabt af amerikanske Wendy Solganik og Tiffany Sharpe. Det er en online skole, og hvert skoleår varer i 12 måneder, og hver måned viser en ny instruktør dig ideer og teknikker til at skabe spændende værker af papir, stof, karton, pap, genbrugsguld og hvad du ellers kan finde i dine gemmer til at arbejde med…

Hvad er det der “FODDER”…?

Hvis du ikke er bekendt med udtrykket “Collage Fodder” betyder det simpelthen ALT, hvad en kunstner kan bruge til at skabe mixed media og collagekunst med. Fra fundne genstande til vintage ting til håndmalede collagepapirer, knapper, tråd, blonder og stoffer – vi elsker det HELE!

Noget af det mest fantastiske ved Fodder School er, at du får lov til at arbejde i lige præcis de yndlingsfarver, DU har lyst til!

Min Fodder School rejse

Fodder School 1 startede i Oktober 2021. Så det skoleår, der er i gang nu, hedder Fodder School 3. Jeg har været med som elev alle årene, og det er det bedste online kreative kursus, jeg nogensinde har givet mig selv og min kreative sjæl! Og det vildeste er, at jeg er inviteret med som instruktør i dette skoleår – og går alt efter planen, så er det mig, som underviser i maj 2024…

Fodder School er for mig det kreative højskoleophold, jeg aldrig nogen sinde har været på. Det skoleår, som min indre teenager har længtes efter hele sit liv… Fordelen ved, at alle lektioner kan tilgås online er, at jeg kan se videoerne i det tempo, det passer mig. Først på måneden får du frigivet en masse lektioner til at bearbejde papir eller andre medier med farver – og den 15. i måneden får du videoer til at skabe et færdigt projekt med… Hver måned med en ny inspirerende instruktør.

Selvom jeg i år skal undervise i Fodder School – er jeg også samtidig elev – og jeg vil her vise dig de tre måneder, vi har været igennem…

Oktober 2023 med Di Venter

Oktober måned var magisk! Vi startede med at male på stof og skabe vores helt egen notesbog indbundet i hånden med en såkaldt “Coptic” indbinding. Jeg valgte at skabe tre forskellige bøger:

  • En Fodder School notesbog til at tage notater, lave farveprøver og gemme fine teknikker i.
  • En Fodder School “Flow” bog, som jeg kan bruge til kreativ dagbog – og til de øvelser, som må komme i løbet af skoleåret. Den blev blandt andet brugt til akvareller og doodles, som var den del af øvelserne, som Di Venter viste os i oktober.
  • En Mixed Media bog, som jeg endnu ikke har taget i brug, men som jeg påtænker at arbejde i med lag på lag teknikker bygget op af collage og akrylmaling.

Du finder Di Venter her på Instagram

November 2023 med Tiffany Simply Sharpe

Tiffany er en af skaberne af Fodder School! Og hendes lektioner er stort set altid noget med smukke, fine akvareller samt fantastiske måder at opbevare dine kreationer på…

Og November var ingen undtagelse! Jeg er fuldstændig forelsket i mine egne kreationer, som er skabt ud fra en temmelig begrænset akvarel farvepalette i pink krydret med gul, grøn og lidt nedtonede efterårsfarver.

Jeg vil tro, at jeg har malet over 100 botaniske blomster og blade, som alle er klippet omhyggeligt ud med en saks – og arrangeret i blandt andet en fin krans, som for nuværende har fået over 3.000 likes på Instagram, det er til dato det billede, jeg har vist, som har fået aller størst opmærksomhed…

Tiffany inspirerede os til at skabe smukke folios til at opbevare alverdens papir i. Det være sig de fine botaniske kreationer, men du kan også bruge dem til eksempelvis gavekort, vigtige bon’er eller rejsedokumenter – kun fantasien sætter grænser.

Vil du se mere til Tiffanys inspirerende univers – finder du hende her på Instagram.

December 2023 med Barb Smucker

I December var der også godt knald på farverne! Vi lavede gelli plate prints med en begrænset farvepalette – og satte alle de fine print sammen til abstrakte collager.

Jeg var i den grad uden for min comfort zone i løbet af December. For mig, var det en helt ny måde at skabe collager på. Først og fremmest fordi, at de som udgangspunkt ikke skulle have et fokuspunkt, men målet var, at kompositionen kunne balancere i sig selv – med eller uden motiver. Jeg kom dog til at snige lidt fokuspunkter ind i nogle af collagerne, ellers synes de ufærdige for mig – men jeg vil øve mig fremover i at lave flere abstrakte collager efter Barb’s principper.

Se Barbs fantastiske collager her på Instagram.

Fodder School eventyret fortsætter…

Håber du er blevet inspireret af at se med i mine Fodder School kreationer. Det var blot skoleårets første tre måneder – ni flere måneder venter forude. Her i januar skal vi eksempelvis lave smukke kort med personlige budskaber i selskab med Megan Quinlan.

Har du lyst til at læse mere om Fodder School, så finder du alle informationerne lige her. Du kan tilmelde dig løbende i hele skoleåret – og få adgang til et vidunderligt inspirerende overflødighedshorn af mixed media lektioner, og et fantastisk netværk af studerende over hele verden. Undervisningen foregår på engelsk, men på et niveau, og i et tempo, hvor alle kan være med, uanset hvilket kreativt niveau, du befinder dig på.

“Brug hvad du har og få det bedste ud af det” har været mit motto, hver gang jeg ser en ny lektion i Fodder School – og jeg elsker at gå ombord i mit kreative skatkammer og finde alternativer til de redskaber eller malemedier, som instruktørerne viser i videoerne – og så skabe mit eget udtryk ud fra det, jeg selv har på lager…

Er du med i Fodder School, så giv dig endeligt til kende. Jeg vil elske at connecte på Instagram eller i den dedikerede Facebook Gruppe for alle Fodder School eleverne verden over.

Kærlig hilsen Susanne Randers ♥

Instagram.com/mitkrearum

Leave a Reply