Om Julia Cameron

Julia Cameron er en prisbelønnet digter, dramatiker og filmskaber. Hun har skrevet mere end 30 bøger, der handler om alt fra skriveblokader, kreativitet, spiritualitet og bønner til børnebøger…

Julia Cameron er en mentor for mig. Hun er enestående!

Julia Cameron formidler kreative tankegange, guddommelighed, spiritualitet og hvordan man overvinder blokeringer rammende. Hun taler præcist til min indre kunstner – og får mig til at kaste mig ud i alle opgaverne med den største naturlighed i det 12 uger lange kreativitetskursus.

Mens jeg læser og arbejder mig gennem opgaverne, føler jeg nærmest, at Julia sidder her lige ved siden af mig og holder mig i hånden. Som om hun ved præcis, hvad der foregår inden i mig her og nu…

For mig er to af Julia Camerons bøger bibler:

"Kreativitet" af Julia Cameron. Fotograf: Susanne RandersKreativitet

Original titel: “The Artist’s Way” (udgivet i 1992).
Udgivet på dansk i 1995. Bogen er genoptrykt i 2012.

“Et praktisk og filosofisk kursus for kunstnere og andre, der ønsker at udforske og genfinde deres kreativitet og selvtillid.”

Et 12-ugers kursus, hvor Julia Cameron guider en igennem ens personlige udvikling og rejsen ind i kreativiteten. En bog for alle, der ønsker at leve et kreativt liv.

 

 "Kunsten at være kreativ" af Julia Cameron. Fotograf: Susanne RandersKunsten at være kreativ

Original titel: “Walking in this World” (udgivet i 2002).
Udgivet på dansk i 2004.

“Bogen er en eventyrlig opdagelsesrejse ind i din skabende psyke… At dyrke kunst er at dyrke elskov med livet.”

Efterfølgeren til “Kreativitet” – om at udforske og genvinde sit kreative jeg.

Indrømmet: Købte bogen på grund af den smukke, smukke forside og appellerende titel. Anede ikke, at den ligefrem kunne ændre mit liv, min kreativitet og mine tankemønstre så markant… (troede bare, at den var en i rækken af selvudviklingsbøger. Men… tjah… læs den selv… måske den også kan forandre dit liv…)

“Kunsten at være kreativ” er ligeledes et 12-ugers kursus. Det forudsætter ikke, at man har læst “Kreativitet” – man kan sagtens starte med “Kunsten at være kreativ”. Selv er jeg bare flere gange strandet halvvejs i den bog – sikkert fordi jeg i første omgang har brug for at komme i kontakt med min kreativitet – og ikke det kreative jeg.

Læs mere om de to forskellige bøger her…

Jeg blogger mig igennem bøgerne ”Kreativitet” og “Kunsten at være kreativ”

I marts 2013 sprang jeg ud i at blogge mig igennem Julia Camerons bestseller “Kreativitet” – en bog, jeg først lærte at kende i februar måned.

Og her i efteråret 2013 blogger jeg mig så igennem “Kunsten at være kreativ”.

På denne blog skriver jeg om min kreative rejse gennem begge bøger. Om genopdagelsen og udfoldelsen af min kreativitet.

Jeg vil blogge om udvalgte opgaver og mine refleksioner om den rejse, jeg har begivet mig ud på.

Se mine blogindlæg i mit selvvalgte kreativitetskursus dag for dag, uge for uge her…

Bloggen kan aldrig gøre det ud for at læse Julia Camerons bøger. Har du kreative blokader eller ønsker at genfinde din egen kreativitet, vil jeg opfordre dig til selv at læse en af bøgerne – og meget gerne kommentere her på bloggen, så vi sammen kan starte en ny kreativ bevægelse.

En ny start, hvor vi plejer vores indre kunstner. Tager vores inderste drømme og håb alvorlige. Vover at springe ud i det og ser, hvor det fører os hen…

Jeg vil lade Julia Cameron få det afsluttende ord:

“Most of us have no idea of our real creative height. We are much more gifted than we know. My tools help to nurture those gifts.”

“De fleste af os har ingen idé om vores virkelige kreative højde. Vi er langt mere begavede, end vi ved. Mine værktøjer hjælper til at pleje disse gaver.”
Oversat citat fra Julia Cameron live

Læs mere om Julia Cameron

8 tanker om "Om Julia Cameron"

 1. søs

  Hej. er helt tilfældigt faldet over din hjemmeside og er vildt facineret af din mission. Vil selv prøve at få fat i bøgerne og læse og øve. Har du kendskab til Majbritte Ulrikkeholms bog om det kreative rum. Osse meget spændende om emnet hvordan kommer jeg videre og hvorfor ikke..
  god fornøjelse. k fra søs

  Svar
  1. mitkrearum Forfatter

   Hej Søs
   Mange tak for din søde kommentar. Jeg kender godt Majbritte Ulrikkeholm, men har ikke fordybet mig helt i hendes skønne væsen endnu. Jeg har haft lånt “Gudindens Genkomst” på biblioteket, men ikke læst den helt – hun skriver om feminine energier, som jeg har så meget brug for at komme i kontakt med, hvilket jeg bl.a. gør via yoga og meditation…
   Og så får jeg en daglig dosis af hendes dybsindige visdom via Facebook, hvor hun hver dag poster den skønneste lille refleksion.
   Særligt dette uddrag fra Majbritte Ulrikkeholms facebook profil 2/5 2013 rumsterer fortsat i mig:
   “Jeg fortæller ham, at jeg en gang var klædt i forrevne skørter og kæmpemæssige læderbælter, som i og for sig ikke helt klædte en lille kvinde på 1,50. Jeg redte aldrig mit hår og lignede en vild. Indtil jeg fandt ud af, at jeg VAR vild. Jeg behøvede ikke ligne en. Jeg VAR en. Og så afførte jeg mig mit vildkvinde-bling og trak I Chanel-briller og enkelt sort tøj. Vildkvinden flyttede ind i min stemme og den tatovering jeg havde ønsket, tatoverede jeg på indersiden af mit hjerte.”

   For mig er det stadig en evig daglig kamp mellem det sorte og det farverige tøj og bling bling, hver dag, jeg skal have tøj på… :0)
   Kærlig hilsen Susanne

   Svar
 2. Trine Toft

  Jeg skulle lige endnu engang til at anbefale Julia Cameron og skulle bruge et link til hendes bog. Jeg faldt i stedet over din side og er helt enig: uden hendes bøger var jeg ikke blevet forfatter.

  Svar
  1. mitkrearum Forfatter

   Hej Trine

   SEJT! Og tillykke!! Sikken anbefaling. Vi bøjer den lige i blinkende neon:

   “UDEN HENDES BØGER VAR JEG IKKE BLEVET FORFATTER”

   Glæder mig til at skrive noget i samme stil og råbe det ud til hele verden, når jeg ved, hvad jeg er blevet til :)

   Kærlig hilsen Susanne

   Svar
 3. Pingback: Moodboard #4: Min kreative rejse med Julia Cameron ¦ My creative journey with Julia Cameron | Mit krearum [my creative space]

 4. Anja

  Hej, sjov og spændende idé at blogge sig igennem Julias kreativitetskurser. Jeg har arbejdet mig igennem den første bog, Kreativitet, for ca. 5 år siden (og gentaget succesen et par gange efterfølgende :-) ). Må sige, jeg fik fantastiske resultater ud af det, i form af at komme i gang med at udfolde min kreativitet – og tro på den. Den anden bog har jeg ikke læst. Heldigvis har jeg i flere år nu følt mig godt kørende helt på egen hånd, men jeg glæder mig nu næsten til jeg en dag føler behov for at hive hendes bøger ned fra hylden igen.
  Jeg ser frem til at læse om dine erfaringer.
  Venlig hilsen
  Anja

  Svar
 5. Liv

  Hej Mit Krearum,

  Jeg kunne rigtig godt tænke mig at vide hvordan du folder dine juletræt i nodepapiret? Har du nogle billeder af hvordan du gør det? Jeg kan nemlig ikke lige regne ud hvordan du gør det, og de er så fine :)

  Glæder mig til at høre fra dig,

  :)

  Svar

Leave a Reply