MOD til at turde kaste sig ud i det uvisse

“Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg godt” …var Pippi Langstrømpes livsfilosofi. Pippi Langstrømpe streetart. Hentet fra flickr.com photos. Copyright "pili_stage" 6819158752

At følge sine drømme er ikke alle forundt – og beslutningen kan gøre voldsomt ondt i maven på de fleste.

Det kræver MOD at dreje af den trygge, velkendte motorvej og vælge en ny og spændende afkørsel for at se, hvor vejen mon kan føre en hen…

Advarsel :) De læsere, som har fulgt mig fra begyndelsen, vil sikkert have læst det meste af det, som står i dette blogindlæg før – men da jeg på det seneste har fået en masse nye, søde, skønne læsere, vil jeg kort skitsere min rejse, så I ved hvilken vidunderlig afkørsel, jeg har bevæget mig ud på…

Min personlige rejse til mit nye, kreative liv

Jeg har altid brændt for at gøre en forskel for andre. Men tilbage i februar måned indså jeg, at det var tid til at gøre en forskel for mig selv – og især for mit indre kreative legebarn, som jeg alt for længe havde ignoreret.

Over 2-3 måneder indførte jeg langsomt en masse nye, gode vaner og formulerede en mission om, at jeg ønsker at leve kreativt!

Maling på fingrene. SKØNT! Fotograf: Susanne Randers

8 måneders leven i nuet – indhyllet i den største tillid

I marts begyndte jeg så at blogge – og nu her, 8 måneder og 180 blogindlæg senere, har jeg aldrig følt mig mere i kontakt med mig selv. Jeg er jublende lykkelig og yderst forventningsfuld til fremtiden.

Jeg har levet 8 måneder i nuet i tillid til, at alting bliver godt. At en masse nye, spændende døre åbnes, og at universet vil hjælpe mig med at tiltrække og skabe det kreative liv, jeg så brændende ønsker.

Og jo, det har da været en smule angstprovokerende indimellem, men jeg kan mærke med enhver fiber i hele kroppen, at det er den rigtige beslutning, jeg har truffet!

Jeg er for længst kommet til det punkt, hvor jeg ikke er bange for at miste min tidligere ret så trygge og økonomisk sikre tilværelse. Til det punkt, hvor jeg har indset, at jeg bliver nødt til at drage skridt for skridt ud i uvisheden for at indfri mine kreative drømme og få en masse gode ting til at ske.

Jeg vover tage det første skridt – og jeg har tillid til, at universet rækker en masse hjælpende hænder ud mod mig og fører mig videre. Og jeg ved, at jeg bliver en mere glad og lykkelig person end førhen, fordi jeg har mit hjerte, mave og sjæl med i alle beslutninger.

Smuk illustration fra et gammelt håndarbejdsmagasin. Fotograf: Susanne Randers

[Smuk grafisk illustration fra et gammelt håndarbejdsmagasin fra 70’erne. En illustration, som rører noget helt specielt inden i mig – som om blomsten symboliserer kreativiteten, som bare springer frem og udfolder sig – fra hjertet og solar plexus. Jeg har brugt denne illustration før i blogindlægget om Grundprincipperne i “Kreativitet” – som jeg repeterer løbende]

Netværksmøde i Klub Kreativ

I går aftes var jeg til en super inspirerende workshop i Klub Kreativ på Karrierebar i Kødbyen. Et initiativ startet af Dorthe Walbum, der driver facebookgruppen “Lev af din kunst”.

“Workshop: “MOD – at turde – at kaste sig ud i det uvisse”

At vide og bevare troen på at det lykkes – det er kun for de sejeste…

At vide at du nok skal komme i mål med dine drømme – men ikke helt kan styre og kontrollere vejen dertil…

Hvis du er ved at kaste håndklædet i ringen, så er det nødvendigt, at du finder din egen indre drivkraft og urkraft til at fortsætte…”

Uddrag fra workshop invitationen

Går du også med uforløste kreative drømme, vil jeg bestemt råde dig til at kiggelure nærmere på Dorthe Walbums hjemmeside og klubtilbud.

Dorthe Walbum er en fantastisk igangsætter og forløser af ens kreative, kunstneriske potentiale. Hun formår at sætte kunst sammen med business, og klæde en på til et liv med kunsten som potentiel levevej, hvis man vel og mærke vil gøre et arbejde for det – og finder sit powerflow.

Julia Camerons bøger "Kreativitet" og "Kunsten at være kreativ" - taget i mit krearum. Fotograf: Susanne Randers

[Julia Camerons bøger “Kreativitet” og “Kunsten at være kreativ” – fotograferet i mit krearum. Læs om forskellen på de to bøger i dette blogindlæg]

Jeg er – nu – i kontakt med min indre drivkraft og urkraft

De sidste 8 måneders blogindlæg har givet mig utallige indsigter hen ad vejen.

Til at starte med fulgte jeg Julia Camerons bog “Kreativitet” uge for uge i mit selvvalgte 12 ugers kreativitetskursus – nu følger jeg hendes anden bog “Kunsten at være kreativ” – men selvom jeg datomæssigt nu er nået til uge 10, er jeg i virkeligheden kun nået til uge 5, fordi der sker så mange fantastiske ting omkring mig for tiden…

Julia Cameron dikterer:

Mine andre nye gode vaner er:

Notesbøger med mine morgensider og kreative tanker og drømme. Fotograf: Susanne Randers

[Notesbøger med mine morgensider og kreative tanker og drømme – sammen med meditationen sætter de gang i ALT hos mig]

Meditationen og morgensiderne er de allervigtigste elementer i min egen personlige, kreative udvikling. Det er her jeg kommer i kontakt med det aller inderste i mig, dér hvor jeg bliver bevidst om at fravælge negative tanker og hele tiden forholde mig mindfuldt og positivt til alt, hvad der sker omkring mig.

Positiv psykologi

Døjer du med negative tankestrømme, der fastholder dig i gamle, indgroede vanemønstre, vil jeg anbefale dig at følge Jesper Bergstrøms blog og se hans youtube-videoer om positiv psykologi. Den mand ved virkelig, hvad han snakker om!

"Hvis du gør det, du altid har gjort, får du kendte resultater. Hvis du vil have nye resultater, må du gøre noget nyt." Fotograf: Susanne Randers

[Note to self]

Gør noget nyt – hvis du ønsker forandring

Måske ovenstående føles lidt som en pose blandet bolsjer… Men jeg har virkelig også taget fat i så ufatteligt mange områder af mit liv, fordi jeg virkelig ønsker en forandring. Og for mig giver det hele mening :)

Hvornår man beslutter sig til at tage tyren ved hornene og skabe de nødvendige forandringer for en selv, er selvsagt individuelt, men tager du ikke det første skridt, så kommer ingenting til at ske.

“Flyt dig fra den tegnestift, du sidder på…”, har længe været et af mine mantra.

Al forandring starter hos dig selv.

Kærlig hilsen Susanne

Skriv en kommentar

Følg min blog med Bloglovin

mitkrearum.dk kreativitet opslagstavle creativity inspiration board footer 10

7 tanker om "MOD til at turde kaste sig ud i det uvisse"

 1. janne Baun Lützhøft

  Kære Susanne. Sikke en fantastisk og kreativ rejse du er på – og tak fordi du deler den med os andre. Vildt inspirerende at følge med i – og at møde dig:). Så åbent og ærligt (søgende og afklaret) et menneske skal man lede længe efter. Som du ved har vi meget til fælles omkring at have valgt at leve den kreative vej – og jeg glæder mig til at følge dig.

  Vi ses – Janne:)

  Svar
  1. mitkrearum Forfatter

   Kære Janne

   TUSIND TAK for dine smukke, skønne ord ♥ Ja, sikken rejse. Er spændt på, hvor den fører mig hen. Kursen er i hvert fald sat mod et kreativt liv, så meget er sikkert og vist :)

   VIDUNDERLIGT at møde andre kreative sjæle, som man falder i hak med med det vups…

   DEJLIGT at møde dig forleden. Glæder mig til at se dig igen!

   Kærlig hilsen Susanne

   Svar
  1. mitkrearum Forfatter

   Ååååååh, Pia

   Sikken vidunderlig, dejlig, fantastisk kommentar ♥

   TAK fordi du deler det med mig – og tak dig selv for, at du gjorde det! Det er det første skridt, der er det vigtigste.

   Held og lykke med julemarkedet, overvejer at kigge forbi, men min decemberkalender er allerede godt fyldt op med alverdens skønne begivenheder.

   Eksempelvis har jeg selv lige sagt ja til at lave julepynt workshop med genbrugsmaterialer i “Det grønne hus” i Køge den 7. december. Glæder mig helt vildt! Der skal være en første gang for os alle…

   Kærlig hilsen Susanne

   Svar
   1. Pia

    Tak :) Og god fornøjelse med din workshop… Du har ret, det første skridt er det vigtigste, og så er det ‘jo’ bare derudaf ;)
    Knus

    Svar

Leave a Reply