Julia Camerons to bøger om kreativitet

Julia Camerons bøger "Kreativitet" og "Kunsten at være kreativ" - taget i mit krearum. Fotograf: Susanne Randers

Det er helt vildt, som jeg har udviklet mig de sidste par måneder!

Jeg har formuleret en mission, jeg har indført seks nye vaner, og jeg er blevet bevidst om sider af min personlighed, som jeg ikke har været i kontakt med længe. Jeg piller navle, jeg mærker efter, jeg stiller spørgsmål, jeg lytter efter svar, og jeg reflekterer over livets små og store spørgsmål.

Jeg gør ting, jeg aldrig før har gjort – og jeg er holdt op med at gøre ting, som jeg altid har gjort. Og det føles fantastisk!

Julia Cameron holder mig i hånden

Den jeg mest skylder æren for min udvikling er Julia Cameron. En amerikansk prisbelønnet forfatter, digter, filmskaber og dramatiker. Hun ved, hvad hun skriver om – og hun har skrevet mange bøger, rigtig mange bøger…

Julia Cameron er min mentor. Min guru. Jeg er så taknemmelig. Hun fodrer mig med viden om min skrøbelige kreative sjæl – og taler til mit indre kreative legebarn på en måde, som går lige ind i hjertet. Og Julia Cameron stiller en masse gode spørgsmål og opgaver, som jeg skal arbejde med uge for uge.

“Kreativitet” og “Kunsten at være kreativ”

Jeg har to af Julia Camerons bøger i mit krearum: “Kreativitet” og “Kunsten at være kreativ”.

Begge bøger er et 12 ugers kursus for kreativt sammenskruede hjerner – men de er på ingen måde ens. Alt efter, hvor man er i sin kreative proces, er det min vurdering, at man umiddelbart enten vil have brug for den ene eller den anden bog.

“Kreativitet”

Originaltitel: "The Artist’s Way" (udgivet 1992). Dansk titel: "Kreativitet" (udgivet på dansk 1995). Fotograf: Susanne Randers

[Julia Camerons fantastiske bog, som jeg i øjeblikket blogger om. Originaltitel: “The Artist’s Way” (udgivet i 1992). Dansk titel: “Kreativitet” (udgivet på dansk i 1995). Bogen er genoptrykt i 2012. Med fokus på at genfinde og udforske kreativiteten]

“Kreativitet” er et praktisk og filosofisk kursus for kunstnere og andre, der ønsker at udforske og genfinde deres kreativitet og selvtillid.

“Kreativitet” er en brugsbog om personlig udvikling, der med fordel kan læses og bruges af alle, som interesserer sig for at leve et kreativt liv. Bogen henvender sig til den kunstner, som vi alle har i os, hvad enten kreativiteten er gået i stå eller aldrig rigtig er kommet til udtryk.

Uddrag fra bagsiden af Julia Camerons bog “Kreativitet”

“Kunsten at være kreativ”

Julia Camerons anden bog. Originaltitel: "Walking in this World" (udgivet 2002) Dansk titel: "Kunsten at være kreativ" (udgivet på dansk 2004). Fotograf: Susanne Randers

[Julia Camerons anden bog om kreativitet. Originaltitel: “Walking in this World” (udgivet 2002) Dansk titel: “Kunsten at være kreativ” (udgivet på dansk 2004). Med fokus på det kreative jeg]

“Kunsten at være kreativ” har til hensigt at afmystificere de forhindringer, man almindeligvis møder på den kreative vej. Bogen beskæftiger sig med emner, som er fælles ikke bare for kreative begyndere; men også for dem, der er nået meget længere på den kreative vej.

Hvis “Kreativitet” har søsat mange rejsende på kreativitetens hav, har “Kunsten at være kreativ” til hensigt at bringe de kreative søfarere nødvendige forsyninger i form af klarhed og opmuntring.

Uddrag fra Julia Camerons bog “Kunsten at være kreativ”

Efterfølgeren “Kunsten at være kreativ” er en selvstændig bog i sig selv. Det forudsætter ikke, at man har læst “Kreativitet”.

“Kunsten at være kreativ” er dog midlertidigt udsolgt fra forlaget – men kan lånes på biblioteket og findes antikvarisk, hvis man googler lidt.

Den ene bog har fokus på målet – den anden mere på processen

Begge bøger er fantastiske og brugbare! Men der er nuancer til forskel.

For mig har bogen “Kreativitet” fokus på at udløse kreativitet. Altså at genfinde og udforske kreativiteten som MÅLET i sig selv. Altså: Fokus på kreativiteten.

Hvorimod det er min vurdering, at “Kunsten at være kreativ” mere er for den kunstner, som allerede er i kontakt med sin kreativitet, og derfor mere har brug for hjælp til at leve med sin kreativitet. Altså kreativitet som PROCESSEN i sig selv, selve livsstilen. Med andre ord: Fokus på det kreative jeg.

Jeg blogger mig igennem “Kreativitet”

Jeg har helt sikkert brug for “Kreativitet” her og nu. Jeg er kreativ på mange områder i livet – men jeg har ikke rigtigt fundet det kreative ben, jeg ønsker at stå på.

Jeg holder af hundredvis af kreative processer, elsker det flow, der opstår, hver gang jeg fordyber mig i kreative projekter. Men jeg har brug for at finde ind til kernen af min kreativitet, brug for at finde den del af min kreativitet, som jeg trives aller bedst med.

Dér, hvor mit indre kreative legebarn slår kolbøtter og laver flik flak. Dér, hvor jeg udlever mit største potentiale og er i mit powerflow.

Og jeg suger til mig, uge efter uge. Jeg drømmer, jeg lærer, jeg trives, jeg undres, jeg udvikles, jeg visner, jeg blomstrer, jeg springer, jeg falder, jeg løber, jeg snubler, jeg padler, og jeg flyder af sted med strømmen. Alt sammen nærmest på én gang.

Og jeg har aldrig følt mig mere levende!

[Prøv det… siger jeg bare… Det kan varmt anbefales…]

Kærlig hilsen Susanne

Skriv en kommentar

Følg min blog med Bloglovin

mitkrearum.dk kreativitet opslagstavle creativity inspiration board footer 10

3 tanker om "Julia Camerons to bøger om kreativitet"

 1. Susanne Jensen

  Skøn blog idag ;)
  Jeg er selv startet på bogen Susanne, og jeg er nået til at skulle starte på den allerførste uge, hvilket jeg gør på fredag :) Glæder mig helt vildt!!!
  Skal vi ikke snart ud at gå en tur?? ;)
  Stort knus, fra Sus

  Svar
 2. mitkrearum Forfatter

  Hej Susanne
  Tak ♥ Hvor det glæder mig at høre, at du også skal i gang med Kreativitet. Den bog rykker virkelig ved en masse! 8 uger er snart gået her. Helt ufatteligt hvad der er sket på så kort tid… Og jo, vi skal gå masser af ture igen igen, så giv lyd, når du er klar!
  Kærlig hilsen Susanne

  Svar
 3. Pingback: MOODBOARD #4: Min kreative rejse med Julia Cameron ¦ My creative journey with Julia Cameron | Mit krearum [my creative space]

Leave a Reply