Ophævelse af kreative blokeringer: Begynd der, hvor du er, med den, du er

Min inspirationsvæg i mit krearum - ophængt i februar 2013 lige efter et mega sansebombardement på UP messen i Herning (det tidligere Formland). Fotograf: Susanne Randers

Kender du det med at gå i ring, og ikke rigtigt komme nogle vegne? Drømme om en masse ting – men drømmende forbliver drømme, fordi du ikke sætter handling bag?

Sådan har jeg haft det i lang tid – indtil jeg i marts måned satte mig for at blogge mig igennem Julia Camerons bog “Kreativitet” og gennemførte Julia Camerons 12-ugers kreativitetskursus.

Og faktisk troede jeg ikke, at var i stand til at blogge – fordi jeg havde den begrænsende overbevisning, at jeg bare måtte have en Apple computer først.

Så rigtigt rigtigt længe gik jeg i cirkler omkring det der bloggeri, indtil jeg heldigvis fik en åbenbaring af at se filmen “Julie & Julia” – og pludselig var der ikke langt fra idé til handling – Mac eller ej… (En Mac, som jeg stadig ikke har, den dag i dag…)

Læs hele historien om min vej ind i blogland og mere om “Julie & Julia” her…

Julia Camerons bøger Kreativitet og Kunsten at være kreativ. Fotograferet i mit krearum af Susanne Randers

[Julia Camerons bøger “Kreativitet” og “Kunsten at være kreativ” har gjort en kæmpe forskel for mig og mine kreative blokeringer. Læs mere om de to bøger her…]

Nu er jeg jo så begyndt at læse Julia Camerons anden bog om kreativitet – nemlig “Kunsten at være kreativ” – og her er et uddrag fra bogen om kreative blokeringer, jeg bare må dele med dig:

Jeg så engang til, mens en af mine venner spildte et helt år, fordi han “ikke kunne arbejde uden et atelier”.

Da han så fik et atelier og begyndte at arbejde igen, var det, han frembragte, et par enkelte mellemstore malerier, og en hel mængde smukke miniaturetegninger i kul og blyant, som han kunne have lavet på et tv-bord, hvis han havde haft lyst.

Nej, han arbejdede ikke – ikke fordi han ikke havde haft et atelier, men fordi han ikke arbejdede.

Der er plads til kunst i en hvilken som helst form for liv, vi har – ethvert liv, lige meget hvor overfyldt eller proppet det er, lige meget hvor goldt eller tomt, det er.

Der er os, der er den “blokering”, vi ser.

Begynd der, hvor du er, med den, du er.

For at komme derhen, hvor du gerne vil i kreativ henseende, må du begynde et eller andet sted. Og det bedste sted at begynde, er præcis der, hvor du er.

Uddrag af Julia Camerons bog “Kunsten at være kreativ”

Notesbøger med mine morgensider og kreative tanker og drømme. Fotograf: Susanne Randers

[Notesbøger med mine morgensider og kreative tanker og drømme – de sætter ALT i gang hos mig]

Ideer til at komme i gang med kreative sysler

Måske føler du, at du har behov for at indrette et lille hjørne derhjemme, der er DIT hjørne, hvor du kan have kreative syslerier i gang uden at skulle rydde op efter dig bagefter – men lad ikke det blive en sovepude og en forhindring for at komme i gang.

Udsnit af collage in progress. Mit personlige dreamboard fra 2011. Fotograf: Susanne Randers

[Mit personlige dreamboards tilblivelse i 2011 – et dreamboard der den dag i dag hænger på døren ind til mit krearum]

Just do it

Er ofte meget lettere sagt, end gjort. Men nøøøøøøøøøøj, hvor jeg elsker det slogan! – Men hvor har jeg stor respekt for, at man føler, at man skal bestige et bjerg, før man overvinder en kreativ blokering…

Kærlig hilsen Susanne

Skriv en kommentar

Følg min blog med Bloglovin

mitkrearum.dk kreativitet opslagstavle creativity inspiration board footer 10

En tanke om "Ophævelse af kreative blokeringer: Begynd der, hvor du er, med den, du er"

  1. Pingback: Moodboard #4: Min kreative rejse med Julia Cameron ¦ My creative journey with Julia Cameron | Mit krearum [my creative space]

Leave a Reply