Hvad har DU lyst til?

Hvad har jeg lyst til? Hvad har mit kreative uglebarn lyst til? Malerkursus på Grundtvigs Højskole 2010.

Hvad har JEG lyst til?

Kender du det med at gøre noget, som man troede, at man havde lyst til – men det viste sig, at det havde man slet ikke?

Fordi man selv eller en anden synes, at man bør gøre det, eller fordi man føler sig forpligtet til at gøre det? Eller fordi man får at vide, at man skal gøre det… Eller fordi man synes, at man ikke kan være andet bekendt. Og man gør det måske med en irriterende fornemmelse inden i, fordi man kan mærke, at man dybest set havde lyst til at gøre noget helt andet?

Og måske viser det sig endda at være misforstået hensynsfuldhed over for sin partner, hvis man altid har spist overdelen på rundstykket, fordi man troede, at ens partner bedst kunne lide underdelen – men det viste sig rent faktisk, at det forholdte sig fuldstændig modsat. Men at man aldrig lige havde fået snakket om, hvad man selv eller partneren egentlig havde mest lyst til. Måske fordi man ikke selv vidste det…?

Hvad gør mig glad?

Det kræver mod og selvindsigt at finde frem til, hvad det er, vi egentlig har lyst til.

Hvad er det, der gør mig glad? Hvad kan få mig til at boble af glæde indvendigt?

For mig har det været noget af en proces at finde ud af, hvad det egentlig er, jeg har lyst til.

Jeg har først for nylig sat ord på, at jeg har lyst til at leve kreativt. At jeg har lyst til at pleje mit indre kunstnerbarn. At jeg har lyst til at lave det, jeg har aller mest lyst til. Og at jeg tror på, at når jeg gør det, jeg har aller mest lyst til, bliver jeg også den aller bedste og mest glade udgave af mig selv – og den mest lykkelige af slagsen.

Jeg har lyst til at være kreativ. Jeg har lyst til at male. Jeg har lyst til at lave perleplader. Jeg har lyst til at skabe kunstværker. Jeg har lyst til at plaske med vand, maling og spraye med spraydåser. Jeg har lyst til at gå amok i mit krearum og bare se, hvad der sker. Og jeg har lyst til at blogge om det.

Jeg har lyst til at male - og gå amok med maling og spraydåser. Malerkursus hos Charlotte Clausen i Faxe 2011. Fotograf: Charlotte Clausen

[Malerkursus hos Charlotte Clausen i Faxe Ladeplads i 2011. Her går jeg amok med spraydåser, vand og maling for at lave baggrunde til billederne]

I dag havde jeg lyst til en dag uden planer. En slapperdag som bare gik af sig selv. En dag i solen. En dag i byen, hvor jeg mødte en masse spændende mennesker.

Brainstorming – en øvelse

For nogle måneder siden har jeg siddet halve og hele dage i min yndlingsstol og ventet på svaret om, hvad jeg havde lyst til at lave den pågældende dag – hvad der egentlig gjorde mig glad.

Og som en øvelse i at finde ind i mig selv, blev jeg troligt siddende, indtil jeg til sidst greb papir og blyant og pludselig skrev en masse ting ned, som jeg havde lyst til.

Det var fantastisk at skrive den liste – og stille og roligt indføre en række nye vaner… Og gøre en masse gode ting, jeg har lyst til. Og heldigvis udvider listen sig dag for dag, des klogere jeg bliver på mig selv.

Jeg drager omsorg for mig selv

Nogle kan betragte min nuværende transformation udefra med forundrende øjne og tænke: ”Nøj, hvor er hun egoistisk.” Selv føler jeg, at jeg for første gang nogensinde fokuserer på at drage omsorg for mig selv.

At lave lystbetonede aktiviteter sætter gang i kroppens selvhelbredende processer… Det frigiver en masse gode hormoner i kroppen, når man gør det, som man har lyst til – kun for sig selv, uden at skulle forklare det eller forsvare det til andre.

Jeg siger ikke, at man ikke skal lave ting, man ikke har lyst til. Men det er fantastisk at finde frem til de aktiviteter, som man virkelig føler, at man har lyst til at lave – og så give sig selv den gave at gøre det.

Læs evt. også “Bruger jeg min tid på det, som gør mig glad?

Kærlig hilsen Susanne

Skriv en kommentar

Follow my blog with Bloglovin

mitkrearum.dk kreativitet opslagstavle creativity inspiration board footer 10

Leave a Reply