Når alting pludselig giver mening…

Udsnit af guddommeligt, smukt billede med alverdens trosretninger. Fotograf: Susanne Randers

En rejse ind i Buddhismen

Jeg har skrevet det før: Jeg tror på The Secret, loven om tiltrækning.

I den første uge af mit kreativitetskursus skulle jeg skrive en liste om, hvad jeg ville være, hvis jeg fik fem ekstra liv.

Øverst på min top 5 stod grafisk designer – og på listen var også buddhistisk munk.

Selvom jeg ikke har vidst så meget om buddhisme, har jeg altid været tiltrukket af den buddhistiske tankegang om altings forbundethed. Om karma. Om at alt det, man sender ud, kommer tilbage til en. Om reinkarnation.

Buddhism in a Nutshell

I sidste uge fik jeg via facebook et tilbud om ”Buddhism in a Nutshell – a six session introduction to the world of Buddhism” – et 6 ugers introduktionskursus til buddhisme. Det foregår hos Center for Visdom og Medfølelse i hjertet af København.

Jeg så straks invitationen som et tegn på, at det kursus måtte jeg med på. Men så slog jeg det hen igen, for jeg er jo i gang med et kreativitetskursus – ikke et religiøst kursus.

Men så igen…: Alting hænger sammen. Og buddhisme handler i den grad om måden at leve sit liv på, om mindfulness, om meditation, om yoga, om livsstilsændringer, om kærlighed og om kreativitet. Om at finde svarene i sig selv.

Så mandag eftermiddag besluttede jeg mig – og sprang med på kurset mandag aften. Og det er den bedste beslutning, jeg har truffet i denne uge. Det var FANTASTISK !!

Guddommeligt, smukt billede med alverdens trosretninger. Fotograf: Susanne Randers

[Smukt maleri med alverdens trosretninger, som er blevet mit personlige guddommelige mantra om altings forbundethed. Fotograferet ind gennem vinduet i en nu lukket boghandel Visdomsbøgerne i Bredgade]

Undskyld Julia Cameron

Så… “Kære Julia Cameron

Undskyld jeg ikke kan overholde dit læseforbud.

I denne uge har du dikteret læseforbud. En hel uges læseforbud. En uge uden skrevne tekster af nogen slags. Ingen bøger, ingen avis, ingen surfing på nettet…

Læseforbuddet skal frigive en masse ny kreativ energi. En masse nye tanker. Det skal sætte fokus på ens indre tavshed, ens tanker og følelser. Det skal få de kreative blokader til at løsne sig langsomt.

Jeg forstår godt, hvor du vil hen med læseforbuddet. Jeg ville nyde en uge uden læsning. Men jeg må desværre parkere læseforbuddet 6 uger og tage fat på det, når det buddhistiske kursus er overstået. Jeg har fået en hel bog ”Buddhism in at Nutshell – Essentials for Practice and Study” – som jeg skal læse hen over de næste seks uger.

Jeg lover, at jeg i denne uge vil være kreativ. Jeg lover, at jeg kun vil læse i dén bog (og i din bog) – og jeg lover at gennemføre læseforbuddet midt i maj, når det buddhistiske kursus er færdigt.

For jeg kan mærke, at alting giver mening. Det var meningen, at jeg skulle på det kursus her og nu. Jeg skal oplyses – og jeg skal genfinde og pleje mit barnlige buddha-sind.

Jeg ved, at du forstår og tilgiver mig.

Kærlig hilsen Susanne”

… Og et afsluttende citat fra Gandhi:

“Du skal selv være den forandring, som du ønsker at se i verden.”
Citat af Mahatma Gandhi

Skriv en kommentar

Follow my blog with Bloglovin

mitkrearum.dk kreativitet opslagstavle creativity inspiration board footer 10

Leave a Reply