Yarnbombing hjemme i haven

Yarnbombing på havens træer og kurv fyldt med neonfarvede garnnøgler. Fotograf: Susanne Randers

Sidste forår blev jeg bidt af strikkepinde og neonfarvet garn…

Havde ikke haft garn og strikkepinde i hænderne, siden jeg var teenager, så jeg måtte lige forbi youtube og se forskellige videoer, indtil jeg havde lært at slå masker op… Og vip, vap, vup, havde jeg pludselig strikket små fine rør til to af havens små opstammede træer.

Fænomenet er skørt og sjovt. Jeg kalder det “yarnbombing”, eller på dansk: “garn bombning”.

Yarnbombing på havens træer - her på buksbom foran hoveddøren. Fotograf: Susanne Randers

[Yarnbombing på havens træer – her på buksbom foran hoveddøren]

Smilemagneter

Træerne fungerer som smilemagneter. Man kan ikke undgå at blive i godt humør af at se på dem. Det ene står lige ved hoveddøren og smiler til os, når vi kommer hjem. Og selv naboerne smilede med, lige da jeg satte det op.

De indpakkede træer har nu stået i haven et års tid – og farven er da lidt falmet, jo vist – men jeg tror, at garnet lige kan holde denne sommer med…

DIY – Sådan gjorde jeg

Jeg valgte alt muligt underligt garn til at strikke med – i glade, friske farver. Både bomuld, akryl og uld. Selv gul og pink neonfarvet murersnor. Everything goes…

Yarnbombing på et af havens små træer ved terrassen. Fotograf: Susanne Randers

[Yarnbombing på et af havens små opstammede træer ved terrassen. Selv grenene er i gang med at blive klædt på helt op til, hvor de første grønne blade begynder at spire]

Jeg strikkede et halstørklæde på pind størrelse 6 og syede det fast til stammen med en stor stoppenål, farve for farve med alle de løse ender, der fremkom, hver gang jeg skiftede farve på garnet… Hvor mange masker, der skal slås op, afhænger af stammens tykkelse. Jeg prøvede mig bare frem.

Bare gør det !

Det var så sjovt – og kan varmt anbefales!

Kun fantasien sætter grænser for, hvad man kan pakke ind i garn… Eks. tremmerne på en altan, en skammel, en kost, en lampe – you name it…

Yarnbombing på træ i den tyske by Velbert. Udført af Ute Lennartz-Lembeck. Fundet via google.

[Når jeg bliver stor så… Kunne jeg godt tænke mig at pakke et kæmpe træ ind i strik. Wauw altså! Dette træ er fra den tyske by Velbert og er pakket ind i strik af Ute Lennartz-Lembeck. Læs artikel og se flere fotos her]

Kærlig hilsen Susanne

Skriv en kommentar

Follow my blog with Bloglovin

mitkrearum.dk kreativitet opslagstavle creativity inspiration board footer 10

Leave a Reply