Kunsten at give slip

Kunsten at give slip - fortøjning på Faaborg Havn. Fotograf: Susanne Randers

Jeg skal lære at give slip. Kort og godt!

Jeg skal lære at give slip på en masse fysiske ting, jeg har omkring mig – jeg skal især lære at give slip på mit kreative rod!!

På under tre dage har jeg oplevet tre store strømninger omkring det at ”GIVE SLIP” – det tolker jeg som et tegn på, at jeg skal stoppe op, lytte og lære… Og handle der ud fra…

De tre tegn er:

 1. Jeg har ved et tilfælde lånt ”Kunsten at give slip” på biblioteket. En samtale mellem levefilosof Carsten Graff og kropsterapeut Bengt Valentino Andersen.
 2. Jeg har til Dorthe Walbums ”Klub Kreativ” workshop i mandags bragt emnet ”Kreativt rod” på banen – og fik udfordringen: TURD at give slip på alt det kreative rod!
 3. Jeg har til mit buddhistiske kursus i mandags læst om “Renunciation” og ”Understanding Attachment”.

Apropos ”Kunsten at give slip”:

Jeg har stor respekt for Bengt Valentinos behandlings- og træningssystem Body Self Developments System. Jeg har selv været under hans hænders kyndige behandling tilbage i 2006 vistnok. Det var vildt – han lærte mig blandt andet at trække vejret ordentligt – og fokusere både på ind- og udåndingen.

Det var tilfældigt, at jeg lånte bogen ”Kunsten at give slip” – og den har været noget af en øjenåbner.

Jeg har altid elsket kontrol, men har især af min fantastiske kæreste lært, at man absolut hverken kan eller skal kontrollere alt. Jeg har lært at sætte pris på impulsivitet og det at ”go with the flow” – bare være til stede i nuet og se, hvor nuet fører en hen.

Før jeg mødte min kæreste, havde jeg hele mit liv planlagt dag for dag, uge for uge – og skete der noget uforudset, så løb filmen ofte helt af sporet for mig. Det, jeg ikke havde forestillet mig kunne ske, var jeg stort set ikke i stand til rumme. Alt uplanlagt opfattede mit system som en trussel.

Men jeg har efterhånden lært at give slip på forventningen om, hvad en dag skal bringe – og i stedet har jeg tillid til, at dagen bringer alle de oplevelser, som den skal…

Bogen anviser kunsten at give slip på en række områder af livet – og vil du læse et super referat af bogen, vil jeg henvise til dette blogindlæg af Bjarne Halstrøm:

“Tre gode råd til, hvordan du bliver bedre til at give slip”

Kunsten at give slip - gamle brædder med søm i. Fotograf: Susanne Randers

Apropos ”GIV SLIP” på dit kreative rod

Jeg skal ikke bare turde give slip på forventningen om, hvad der vil ske – jeg skal også TURDE at give slip på en masse af mit kreative rod. Turde smide det ud. Det bliver en udfordring…

Og samtidig skal jeg bede universet om, at hvis jeg har brug for materialerne fremover, så kommer de til mig igen – og måske endda i en fornyet eller forbedret version…

Dorthe Walbum omtalte de fire O’er: Orden → Overblik → Overflod → Overskud…

… Så det er bare med at komme i sving med at rydde op og smide ud. NU!

Apropos “Renunciation” og ”Understanding Attachment”

”All our problems – mental problems, external problems, internal problems, whatever we consider to be a problem – come from attachment. Understanding this fact is wisdom”.

“Alle vores problemer – psykiske problemer, ydre problemer, indre problemer, uanset hvad vi anser for at være et problem – kommer fra ”vedhæftninger/tilknytninger” (super svært ord at oversætte direkte… Min umiddelbare oversættelse: Det at være knyttet til, afhængig af eller hungre efter noget eller nogen). Forståelsen af dette faktum er visdom.”

Uddrag fra “Buddhism in a Nutshell

Kort og godt skal vi lære at give afkald. Lære at give afkald på en ydre og indre afhængighed. At vi ikke må klynge os til noget, vi må ikke tro, at det er ydre ting, som giver os glæde. Det handler ikke om at opnå ydre glæde, men indre glæde.

Kort og godt: Giv slip!

Det handler om at vide, hvad der gør en glad. Helt ind i sjælen. At finde glæden og friheden i sig selv.

Tre sider af samme sag

Alle tre tegn peger i én og samme retning: Jeg skal lære at give slip, især på materielle ting. Især på mit kreative rod. Og have tillid til, at noget nyt og bedre vil erstatte det, som jeg skiller mig af med. Åhr… Det bliver spændende!

Kærlig hilsen Susanne

Skriv en kommentar

Follow my blog with Bloglovin

mitkrearum.dk kreativitet opslagstavle creativity inspiration board footer 10

2 tanker om "Kunsten at give slip"

 1. Laila Mortensen

  Tak for stor inspiration her til morgen om at give slip. Den tager jeg med mig ud i dagen. Jeg er vild med at give slip, og kan se at der er noget jeg hænger fast i som vil være godt at slippe. Jeg vil lade det drive stille afsted som blade flyder på en rislende bæk.
  Fortsat god fornøjelse og udvikling her fra mig.
  Knus Laila

  Svar
  1. mitkrearum Forfatter

   Kære Laila
   Tak for din fine kommentar.
   Hvor er det et smukt billede, du tegner. Min visuelle hjerne elsker billeder: “Jeg vil lade det drive stille af sted som blade flyder på en rislende bæk.” Det billede vil jeg tage med mig.
   Kærlig hilsen Susanne

   Svar

Leave a Reply