Forladt og forfaldent, slidt og patineret

Solsikker op af en gammel slidt lade et sted på Fyn. Fotograf: Susanne Randers

Jeg har en svaghed for patina – en svaghed for smukke, gamle ting, som bærer tydeligt præg af tidens tand.

Ting og bygninger, som man kan se, har været brugt, som har en historie – har haft et liv.

Tænk, hvis de kunne tale…

Og hvis de havde kunnet tale, var de i stand til at fortælle en masse fantastiske historier om en svunden tid.

Vinduer fra en gammel faldefærdig bygning et sted på Vestfyn. Fotograf: Susanne Randers

[Vinduer fra en gammel faldefærdig bygning et sted på Vestfyn]

Jeg hænger mig som sådan ikke i fortiden, men jeg bliver altid fascineret af en god historie, og jeg synes, det er så smukt, når ting eller bygninger er forfaldne på en yndefuld, æstetisk måde.

Måske forfaldet appellerer til den mere eftertænksomme, ensomme, følsomme og skrøbelige side af mig?

Måske et foto af en gammel, slidt bygning i Vietnam førte mig til min kæreste?

En forfalden gul, grøn og sortnet bygning i Vietnam. Fotograf: Susanne Randers

[En forfalden gul, grøn og sortnet bygning i Vietnam – som måske førte mig til min kæreste?]

Måske var det tilfældigt, at jeg i Vietnam i marts 2005 fotograferede gavlen af ovenstående gule, forfaldne bygning – og faldt i snak med en dansk fotograf, Søren Lauridsen, som også var meget optaget af ting i forfald – og som netop havde udgivet en fotografisk bog “Reflekser og refleksioner” om den mere følsomme, slidte og forfaldne side af Venedig.

En bog, som jeg fra Vietnam fik en veninde til at bestille hjem fra boghandleren – og som jeg ville hente dagen efter, jeg var kommet hjem fra Vietnam – hvor jeg i gågaden, på vej hen til boghandleren, stødte ind i min kommende kæreste (som jeg havde været hemmeligt forelsket i i to år og ikke set i over et halvt år) – som blev min kæreste for livet to måneder senere…

Måske var det helt tilfældigt? Måske var det hele ment to be…?

At blive grebet af nuet

Jeg bliver tit grebet af nuet. Grebet af et helt specielt visuelt, refleksivt eller følsomt øjeblik, som jeg ofte foreviger med mit kamera, mit hjerte, min krop, mine tanker, min telefon, min notesbog… For at kunne mindes det igen senere.

Gammel forladt, forfalden staldbygning med irgrønt tag et sted på Fyn. Fotograf: Susanne Randers

[Gammel forladt, forfalden staldbygning med irgrønt og rustent tag et sted på Fyn]

Jeg har altid taget tusindvis af billeder, og jeg elsker at dykke ned i dem og mindes fantastiske steder og stunder, som alle sammen har været med til at gøre mig præcis den, jeg er i dag.

Rører det noget i dig?

Hvad betyder forfaldne bygninger for dig? Holder du af slidte, patinerede ting, eller skal alt helst være nyt?

Kærlig hilsen Susanne

Skriv en kommentar

Follow my blog with Bloglovin

mitkrearum.dk kreativitet opslagstavle creativity inspiration board footer 10

Leave a Reply