Ude godt – og hjemme godt

Køge strand ved kysten og strandengen - med flotte dramatiske skyer på himlen. Fotograf: Susanne Randers

Det gamle ordsprog ”Ude godt, hjemme bedst” har denne sommer ikke haft helt den samme betydning for mig, som det plejer.

For det har VIRKELIG været godt (og måske bedst?) for mig at være på Læsø!

Mange spørger mig, om det ikke er mærkeligt at komme hjem igen. Og jo, det er det da. Men det føles bestemt også rigtigt.

Læsø har i den grad beriget mig med fantastiske oplevelser, jeg ikke havde været foruden.

Er først og fremmest blevet tanket op med kreativ livsfilosofi hos Anne Julie – og tanket op af Læsøs smukke natur.

Et view ud over Køge Bugt i kanten af strandengen - med en smuk badebro, der snor sig ud i havet. Fotograf: Susanne Randers

[Et view ud over Køge Bugt i kanten af strandengen – med en smuk badebro, der snor sig ud i havet. Og himlen med flotte dramatiske sorte skyer, lige før regnen begyndte at sile ned]

Læsø minder mig om herhjemme

Jeg mindes, at jeg tre dage inde i TV-optagelserne til ”Læsø Kalder”, sagde til Lise Rønne – da hun var på morgenmadsvisit hos Anne Julie og interviewe Louise og mig om vores førstehåndsindtryk af øen – at jeg ikke så den store forskel i at være hjemme og være på Læsø.

Jeg bor gudesmukt her i Ølby lidt uden for Køge. Landsbyen er omringet af flade marker, der minder meget om markerne i Sydvesten på Læsø, hvor Højgården ligger. Og inden for fem km fra vores hus har jeg både skoven, havet og skønne badestrande – ligesom på Læsø.

Jeg har dog også en middelalderkøbsstad – og en hovedstad ikke så langt herfra. Men jeg tilbringer hellere tiden i naturen, end i storbyen.

Og så har jeg et stort kreativt skatkammer her på hjemmeadressen, som jeg også fandt hos Anne Julie på Læsø.

Midt på strandengen er der opsat en kæmpe skulptur med en gynge af Køge Kyst. Fotograf: Susanne Randers

[Midt på strandengen er der opsat en kæmpe skulptur med en gynge af Køge Kyst. Skulpturen passer super flot ind i landskabet]

Køges strandenge – smukkere end jeg husker dem

I går var jeg på køretur på landet med min svigermor og min kærestes kusine. På hjemvejen svingede jeg bilen rundt om Køge Havn for at vise dem Christian Schmidt-Rasmussens mesterværk i MUR HÆK HEGN street art udstillingen, som har været på havnen hele sommeren.

OG da vi steg ud af bilen nede ved stranden, slog det mig pludseligt, hvor vidunderligt smukt der er på Køges strandenge.

Tænk at jeg skulle hele vejen til Læsø for at (ind)se, hvor smukt der egentlig er, hvor jeg bor til dagligt.

Tak for den læring og indsigt, siger jeg bare :)

Sikke et syn! Naturen og indsatte elementer i skøn forening. Et smukt stilleben ved Køge kyst. Fotograf: Susanne Randers

[Sikke et syn! Naturen og indsatte elementer i skøn forening. Et smukt stilleben på Køge strand med en stor sten, en jernskulptur der indrammer kysten, badebroen, redningskransen og solen, der flirter med de store, bløde skyer]

Man er ofte blind for alt det flotte, der er lige for øjnene af en

Jeg har tidligere skrevet et blogindlæg – om vi lægger mærke til skønheden, der er lige for øjnene af os…?

Og det ramte mig lige i hovedet i går eftermiddags.

For her er smukt, gudesmukt her i Danmark – uanset om adressen hedder Læsø eller Køge.

Hvad med dig? Ser du på dine omgivelser som en selvfølgelighed? Ser du dem overhovedet? Lægger du mærke til alt det smukke, lige for øjnene af dig? Kigger du nogensinde baglæns, når du går forlæns? Op, når du kigger ned?

Se mit blogindlæg med billeder fra Læsøs smukke strandenge.

Kærlig hilsen Susanne

Skriv en kommentar

Følg min blog med Bloglovin

mitkrearum.dk kreativitet opslagstavle creativity inspiration board footer 10

Leave a Reply