“Ta-dah” og “To-day” lister ♥ Powerflow og Gameplanning

Arbejdet med ta-dah liste, to-day liste, powerflow og gameplan i mit krearum. Fotograf: Susanne Randers

I fredags var jeg til coaching – hos min fantastiske coach, mentor og sparringspartner Lissbet Fride.

Og faktisk kørte tankerne en smule rundt i hovedet før, under og lige efter coaching-sessionen, men jeg fik heldigvis sammen med Lissbet skabt et overblik over, hvad jeg har gang i for tiden, og hvad jeg ønsker at tiltrække og bruge tiden på.

Coachingsessionen har jeg så tygget på hen over weekenden – og her til morgen satte jeg mig igen ned for at få overblik over mit liv.

Jeg har tidligere skrevet blog-indlæg om min planlægning og mit powerflow – og vil gerne dele flere af redskaberne igen her på bloggen.

En lille advarsel: Der kommer en del (måske nye?) begreber nedenfor – skriv endelig en kommentar, hvis der er noget, jeg ikke har forklaret godt nok eller skal uddybe yderligere. Forsøger ikke at forvirre dig – men deler bare mine tanker og redskaber om planlægning og overblik :)

Ta-dah lister - og post its. Fotograf: Susanne Randers

“Ta-dah” liste

Hvis du ikke har hørt ordet “Ta-dah” liste før – så lad mig præsentere den for dig.
(Er sikker på, du vil kunne lide den!)

En “Ta-dah” liste er et overblik over alle de fede ting, du har lavet eller oplevet den forgangne dag, uge eller måned – alene eller sammen med andre.

På “Ta-dah” listen remser du alle dine kreationer, sejre, sammenkomster, AHA-oplevelser og andre uforglemmelige ting eller mennesker op, så du giver dig selv et anerkendende skulderklap for alt det, du har præsteret eller har lært.

Det kan være et super effektivt redskab, hvis du umiddelbart synes, at din tid bliver brugt på alt det forkerte, og at dagene pludseligt forsvinder fra dig. Så er det fedt at standse op, mærke efter og give sig tid til at mindes den forgangne tid og alle de gode præstationer og oplevelser.

Selv laver jeg oftest “Ta-dah” lister over den forgangne uge hver søndag eftermiddag eller aften.

Udpluk fra sidste uges Ta-dah liste. Fotograf: Susanne Randers

[Udpluk fra sidste uges Ta-dah liste]

Julia Camerons ord om “Ta-dah!” lister:

“Kendsgerninger er det modsatte af drama… For at fastholde en solid selvrespekt som kunstnere har vi behov for at gøre brug af en eller anden daglig liste.

Det er “Ta-dah!” listen – ligesom den fremkaldelse, der foretages umiddelbart efter en vellykket teaterforestilling: “Ta-dah!”

Frem for altid at fokusere på det, der mangler at blive gjort, har vi brug for at give os selv en hånd for det, vi allerede har gjort. Din “Ta-dah!” liste er en aftenlig (eller ugentlig) fremkaldelse, hvor du modtager personligt bifald for de mange små kreative ting, du har gjort i løbet af en dag.”

“…Vores dage er ofte langt travlere og mere produktive, end vi er klar over.”

“…Hvis “To-do” lister levendegør vores prioriteter, så anerkender “Ta-dah!” lister vores bedrifter.”

Uddrag af Julia Camerons bog “Kunsten at være kreativ”

Post-its lagt op i smuk farveorden. Nærmest som en hel regnbue. Fotograf: Susanne Randers

[Post-its lagt op i smuk farveorden. Nærmest som en hel regnbue]

Fra “To-do” lister til “To-day” lister

Forleden faldt jeg over udtrykket “To-day” liste, som jeg straks har taget til mig.

Har altid hadet klangen af “To-do” lister, fordi den på en eller anden måde altid giver mig dårlig samvittighed over alt det, jeg gerne vil nå, men ikke altid føler, jeg har tid til.

Men ordet “To-day” liste er så meget mere positivt klingende for mig…

Brainstormer tit på indhold til min “To-do” liste, kategoriserer alt det, jeg gerne vil, og bruger så “To-day” listen dag for dag via min Gameplan.

Forside til mappen med mine ugentlige gameplaner. Fotograf: Susanne Randers

[Forside til mappen med mine ugentlige gameplaner]

Powerflow og Gameplan

Powerflowet er mit livsoverblik over alt det, jeg gerne vil tiltrække og arbejde med på kort og lang sigt. Begrebet har jeg lært at bruge af Dorthe Walbum.

Selve indholdet af mit Powerflow vil jeg gerne holde for mig selv – men der er ingen tvivl om, at min mission er at leve kreativt!

Tiden, der går med at arbejde med mit Powerflow, er for mig kreativ! Min kalender er derfor delt ind i skønne, dejlige farvekoder med små post-it sedler, som giver mig et overblik over, hvad jeg skal bruge tiden på.

Og jeg sørger altid for at forkæle mig selv med en stor kande the i mit krearum, når jeg skal i gang med at drømme, fokusere og planlægge.

Fra Powerflow til Gameplan – kombineret med morgensider og “To-day” liste

Med udgangspunkt i mit Powerflow laver jeg en ugentlig Gameplan over, hvad jeg skal fokusere på i den kommende uge.

Hver morgen skriver jeg som det første på dagen mine morgensider, som hjælper mig med at få styr på mine tanker og prioritere dagen, og så kigger jeg på Gameplan for at se, om jeg skal rette i min aktuelle “To-day” liste.

“Puha, hvor bruger hun lang tid på det!“, tænker du måske nok – men det er kun i idé- og udviklingsfasen. Når jeg er i mit Powerflow føles alting legende let, fordi jeg ved, at alt hvad jeg gør, har til formål at opfylde mine kreative drømme.

Læs mere om Powerflow og Gameplaner her…

Kig med i min farverige organisering af mit liv i mit krearum:

Powerflow og farvekoder. Fotograf: Susanne Randers

[Powerflow mindmap med mine selvvalgte post-it farvekoder… Powerflowet er dit livsoverblik over kreationer, privatliv, fysiske helbred, hjernetrust, pengetank, sociale liv og dit velvære. Læs mere om powerflowet her]

Ugens gameplan, klar til at blive udfyldt. Fotograf: Susanne Randers

[Ugens gameplan, klar til at blive udfyldt. Mit mantra i denne uge er “Ro og overblik”]

Post-its i skøn farveorden. I like! Fotograf: Susanne Randers

[Post-its i skøn farveorden. Klar til at blive udfyldt og sat ind i Gameplanen. I like!]

Sløret gameplan: Bare rolig - der er ikke noget i vejen med dine øjne. Vil bare gerne beholde indholdet af min gameplan for mig selv. Fotograf: Susanne Randers

[Bare rolig – der er ikke noget i vejen med dine øjne. Vil bare gerne beholde indholdet af min Gameplan for mig selv – og har derfor taget billedet af den udfyldte Gameplan lidt uskarpt]

Forvirret…? Tøv ikke med at skrive en kommentar – så skal jeg nok uddybe…

Kærlig hilsen Susanne

Skriv en kommentar

Følg min blog med Bloglovin

mitkrearum.dk kreativitet opslagstavle creativity inspiration board footer 10

4 tanker om "“Ta-dah” og “To-day” lister ♥ Powerflow og Gameplanning"

  1. mitkrearum Forfatter

   Hej Janne

   Jeg er VILD med blogland – at man sådan på kryds og tværs finder mennesker med samme interesse som en selv :)

   Jeg bor selv i Køge, så hvis ikke vi ses til blogtræf, er jeg klar til en kop kreahygge og blog-snak anytime :)

   Kærlig hilsen Susanne

   Svar

Leave a Reply