MOODBOARD #135:
Tunesisk hækling – super sjovt at hakke ¦ Tunisian crochet – fun and easy

365 moodboards in 2014. Moodboard #135: Tunesisk hækling - super sjovt at hakke. Fotograf: Susanne Randers

Jeg elsker at kaste mig ud i noget nyt! Jeg påtager mig altid Pippi Langstrømpe mentaliteten:

“Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg godt!”

I mandags fandt jeg en hakkepind på mit nye job – og da jeg i sidste uge havde lånt nogle hæklebøger på biblioteket, slog jeg straks op i Politikens Hæklebog af Lis Paludan – hvor der er en udførlig og pædagogisk instruks til tunesisk hækling, også kaldet hakking.

365 moodboards in 2014. Moodboard #135: Tunesisk hækling - flotte hvide og grønne garn striber. Fotograf: Susanne Randers

[Tunesisk hækling: Er vild med, hvordan de forskellige farver garn fletter sig ind i maskerne]

Hakking er meget nemmere, end jeg troede

Tunesisk hækling er en mellemting imellem hækling og strikning – og udføres med en hakkenål, der er på længde med en strikkepind, med med en hæklenåls krog i den ene ende – og en dup til at standse garnet med i den anden ende.

Der er mange variationer af hakningen, og man kan skabe nogle fine mønstre undervejs, men jeg har indtil videre blot givet mig i kast med standardmaskerne, og jeg synes, at det er super nemt at lære!

Glæder mig til at google rundt efter inspiration til, hvad jeg kan bruge det hæklede stykke til – for synes det ligner mest af alt en klud, et håndklæde eller et pudebetræk, men måske jeg kan blive inspireret til tasker, tøj, mobiletuier eller andre spændende sager…?

Kan du hakke – og hvad bruger du det i givet fald til…?

Kærlig hilsen Susanne

Skriv en kommentar

Følg min blog med Bloglovin

mitkrearum.dk kreativitet opslagstavle creativity inspiration board footer 10

Blog post in English – and photos from my Instagram:

365 mood boards in 2014. Mood board #135: Tunisian crochet - fun and easy. Instagram filter Valencia. Photographer: Susanne Randers

Tunisian crochet – fun and easy

I love to throw myself into something new! I always put on the Pippi Longstocking mentality:

“This I haven’t tried before, so I can do that.”

This Monday I found a Tunisian crochet hook at my new job – and last week I had borrowed some crochet books at the library. I looked immediately into one of the books for a detailed instruction to Tunisian crochet, in Danish also called “hakking”.

365 mood boards in 2014. Mood board #135: Tunisian crochet - white and green yarn stribes. Instagram filter Valencia. Photographer: Susanne Randers

[Tunisian crochet: Love the way the white and green yarn is being mixed up when I change color]

Tunisian crochet is much easier than I thought

Tunisian crochet is a mix between crochet and knitting – made with a special crochet hook with the length of a knitting needle, but with a crochet hook at one end – and a dab to stop the yarn at the other end.

There are many variations of Tunisian crochet, and you can create some fine patterns along the way, but so far I have so only crocheted the standard stich, and I think it’s super easy to learn!

Looking forward to google around for inspiration for what i can use the crocheted piece to – most of all I think it looks like a cloth, a towel or pillow case, but maybe I can be inspired to make handbags, clothes, mobile sleeves or other exciting stuff…?

Do you know how to do Tunisian crochet – and what do you use it for?

Lots of love and happiness, Susanne

Write a comment

Follow my blog with Bloglovin

mitkrearum.dk kreativitet opslagstavle creativity inspiration board footer 10

3 tanker om "MOODBOARD #135:
Tunesisk hækling – super sjovt at hakke ¦ Tunisian crochet – fun and easy
"

 1. Flore Gretha Petersen

  Kære Susanne Jeg har købt garn og opskrift på håndarbejdsmessen til en pude http://www.hakkenaalen.dk .Har kun øvet mig på færgeturen hjem,er ikke kommet i gang endnu fordi ,jeg har nogle projekter som jeg vil være først færdi med har hæklet et tæppe færdigt til min mands fødselsdag og så var alle hans sokker temmelige slidte så strikkede jeg et pa r nye og lidt mere endnu ,da jeg så hakkenål standen ,blev jeg helt nåstalgisk ,fordi jeg huskede at min Mor i 1967 hæklede tunesisk hækling en lyserød kjole til min niese som var ca 1 år dengang ,det var mine erfaringer med hakkenål ,min pude bliver tre forskellige grønne og naturhvid ! God fornøjelse med hakkenålen ! Undskyld stavefejl ! KH Gretha

  Svar
  1. mitkrearum Forfatter

   Kære Gretha
   Hvor er det bare hyggeligt, at du har 60’er minder omkring tunesisk hækling – og det så igen er gået hen og blevet “det nye sort”. Skægt som alting går i ring…
   Og hvor pudsigt at du også skal i gang med naturhvid og grønt, hvilket garn har du købt?
   Vil tro, at man kan lave en pude på et par dage, synes det går super hurtigt fremad med at hakke…
   Altid dejligt med masser af igangværende projekter og nye ideer, lad os aldrig komme til at løbe tør :) ♥ ♥ ♥
   Kærlig hilsen og god weekend fra Susanne

   Svar
 2. Birgitte Nørring

  Hej Susanne ! Det ser bare super godt ud, jeg må prøve at hakke Knus Gitte fra Jobbet.

  Svar

Leave a Reply