Mandala perleplader og meditation

Neonfarvet perleplade Mandala. Formet som en stjerne. Fotograf: Susanne Randers

For mig er der noget magisk og meditativt ved at arbejde med perleplader, men i høj grad også ved mandalaer.

Mandala betyder noget i retningen af ”hellig kreds” på sanskrit, og betragtes som et religiøst symbol. Mandalaer bruges både af indianere, hinduer og buddhister til at heale krop og sind og styrke bevidstheden.

En mandala har ikke nødvendigvis et bestemt defineret indhold. Mandalaen kan eksempelvis både rumme blomster, hjul, spiraler, stjerner, sole eller kors – og den kan både være rund eller kvadratisk.

Mandalaer lavet på perleplader

Jeg har tidligere eksperimenteret med at farvelægge mandalaer i en malerbog som led i en meditativ proces – men det er første gang, at jeg i dag valgte at arbejde intuitivt med en rund perleplade, hvor jeg byggede mandalaerne tilfældigt op inde fra midten.

Jeg havde ingen rigtig plan – mandalaerne formede sig, som de havde lyst til. Dog vidste jeg, at de skulle være neonfarvede, da jeg bare er bidt af neonfarvede perler for tiden.

Neonfarvet perleplade Mandala. Formet som en sol - der blev til en blomst. Fotograf: Susanne Randers

[Neonfarvet perleplade Mandala. Formet intuitivt inde fra midten – som en sol, der blev til en blomst…]

Artikel om perleplader i samvirke

Du synes måske, at det er kugleskørt, at en voksen sidder og laver perleplader – sådan helt frivilligt…? Men jeg er ikke den eneste, som synes, det er fedt…

For apropos voksne, som laver perleplader – så tjek det seneste nummer af samvirke fra april 2013. Der er en stor artikel med voksne perlepladeentusiaster og street artists :-) Så fedt altså!!

Mangler du ideer til at lave en perlepladefigur, så giver artiklen et super godt tip til at transformere et billede til en kvadratisk perleplade. Det gøres via app’en LEGO Photo.

Har du et tip til et godt mandalakursus?

Så læg endelig en kommentar. For jeg er så klar til at tage af sted! Det kunne være så skønt med en fordybende, meditativ og lærerig weekend, hvor vi laver personlige mandalaer og bliver klogere på os selv…

Kærlig hilsen Susanne

Skriv en kommentar

Follow my blog with Bloglovin

mitkrearum.dk kreativitet opslagstavle creativity inspiration board footer 10

9 tanker om "Mandala perleplader og meditation"

 1. Tara

  God ide at lave perlemandalaer – jeg fik helt lyst til selv at gå igang med en! Jeg tror bestemt at meditation og kreativt arbejde er ret tæt beslægtet, jeg synes i hvert fald jeg kan opleve en helt særlig ro når jeg sidder med et stykke håndarbejde og kan virkelig savne at være kreativ hvis jeg ikke har været det i et stykke tid.
  Jeg fandt lige din blog i dag – sikke nogle fine uglecollager du har lavet!
  Venlig hilsen, Tara
  tarafrasahara.blogspot.dk

  Svar
  1. mitkrearum Forfatter

   Hej Tara

   Tusind tak for din fine kommentar.
   Jeg elsker også det flow, der opstår, hver eneste gang jeg sætter mig med noget kreativt. Af uransalige årsager har det bare været noget, jeg har glemt at gøre, selvom det altid har føltes så fantastisk.

   Derfor denne blog, for igen at finde ind i min kreativitet, finde mit indre kreative legebarn frem og pleje det på daglig basis, i stedet for at overse og negligere en af de vigtigste lykkefrembringende aktiviteter i mit liv, nemlig kreativiteten.

   Uglecollagerne var uden tvivl et skridt på vejen fra mit indre legebarn. Et opråb inden fra om at blive taget alvorligt. Og nu er jeg endelig begyndt at lytte. Har aldrig været mere i kontakt med mig selv end nu, og det føles fantastisk.

   Hvor lang tid har du været i Indien? Det er et af mine ønskerejsemål. Måske du vil vise mig billeder derfra en dag?

   Kærlig hilsen Susanne

   Svar
   1. Tara

    Ja, man skal huske at sætte tid af til at være kreativ – og godt at høre at du kom i bedre kontakt med dig selv!
    Jeg var i Indien i tre måneder, og det var simpelthen fantastisk. Landet er så stort og så forskelligt, så der er nok at se. Inderne er det rareste folkefærd jeg har mødt som altid meget gerne vil hjælpe dig og virkelig interesserer sig for hinanden. Jeg viser gerne billeder og fortæller rejsetips. Det bliver nok ikke på bloggen, det er en anden stil end hvad jeg kører der – men jeg kan sende dig nogle billeder på mail, hvis du vil have det?

    Svar
  1. mitkrearum Forfatter

   Kære Libbie
   Tak for din søde kommentar.
   Du kan tro, jeg bliver varm om hjertet, når jeg ser mit krearum kan inspirere andre…
   Hvor er det fedt, at vi som voksne stadig kan lege – oven i købet på en zen-agtig måde, hvor tid og sted forsvinder… Elsker flow ❤
   Kærlig hilsen Susanne

   Svar
 2. Pia Svendsen

  Hej Susanne.
  Spændende indlæg dette her :-) Du omtaler app’en LEGO photo er det til iphone eller android?
  Mvh Pia

  Svar
  1. mitkrearum Forfatter

   Hej Pia
   Tusind tak ❤
   Jeg har selv en iPhone, hvortil jeg har downloadet app’en i App Store… Men jeg har lige googlet “LEGO photo app” og får resultater både til iPhone og Android – så den ser ud til at findes til det hele… Er super sjov at bruge!
   Kærlig hilsen Susanne

   Svar
 3. Pingback: Gratis guidede mediationer – lad dit julelys skinne | Mit krearum [min kreativitet]

 4. Pingback: MOODBOARD #86: Til kreativ salon med hama perleplader ¦ Creative salon with hama beads | Mit krearum [my creative space]

Leave a Reply