Åhhh Læsø

Solnedgang fra læsøfærgen Margrete Læsø. Fotograf: Susanne Randers

Kan endnu ikke helt sætte ord på alle de gode ting, der er sket for mig denne sommer på Læsø.

Men det har været en uforglemmelig og fantastisk sommer. Føler mig som en teenager, der har været på udvekslingsophold – et ophold, der har modnet mig som person og lært mig en masse om livet.

”Her på Læsø, lever vi det rigtige liv”, plejer Anne Julie at sige. Jeg har også hørt, at Per Kirkeby skulle have udtalt, at ”Læsø har ingenting – og alting”, og jeg er fuldstændig på bølgelængde med begge citater.

Solnedgang på Læsø syd for Byrum. Fotograf: Susanne Randers

Læsø er kommet ind under huden på mig

Det har været sundt for mig at være væk fra storbyens larm, væk fra cafeer og butikker, væk fra s-tog og myldretrafik, væk fra stress og jag og deadlines.

Her på Læsø er der den skønneste natur og de sødeste mennesker. Der er stille, roligt, smukt og vidunderligt.

Jeg havde aldrig været på Læsø, før jeg tog herover 3. juni 2013 – og det er helt sikkert et sted, jeg vil komme tilbage til år efter år – nøjagtig som alle andre turister, jeg møder her på øen. Én gang Læsø – altid Læsø!

Solnedgang på Læsø i Østerby Havn. Fotograf: Susanne Randers

“Læsø Kalder” – syv torsdage på DR1

Har netop set første afsnit af “Læsø Kalder” på DR1 – første afsnit af i alt syv afsnit som fortæller om læsøboerne og os 40 kvinder, der kom til øen tre uger i juni måned. Og faktisk har jeg allerede også set andet afsnit – da vi var i Læsø Bio i går og se de første to afsnit, inviteret af Anders Stahlschmidt fra DR.

Jeg er glad og lykkelig over at have været med i udsendelserne.

Jeg er sikker på, at udsendelserne er med til at give danskerne stof til eftertanke over, hvad det rigtige liv egentlig er – og hvordan man ønsker at leve sit liv.

Hvordan man knækker nøden omkring affolkning af vandkants-Danmark har jeg ikke umiddelbart selv løsningen på – men i dagens Danmark er en god internetforbindelse i hvert fald ret højt oppe på min ønskeseddel!

Solnedgang på Læsø på markerne ved Højgården i Vesterø, hvor jeg bor hos Anne Julie. Fotograf: Susanne Randers

Hvad er meningen med livet, egentligt?

Det spørgsmål har jeg stillet mig selv utallige gange på det seneste.

At leve et liv tæt på naturen er i hvert fald et af svarene. Og at være sammen med mennesker, man elsker og holder af. At gøre ting, der gør en glad, så man hver dag føler sig lykkelig og i live. At gribe nuet og få det bedste ud af det.

At se en smuk solnedgang er i hvert fald livsbekræftende for mig – og denne sommers solnedgange har været SÅ enestående, magiske og smukke…

Hvad synes du? Hvad er meningen med livet? Hvad er det rigtige liv for dig?

Kærlig hilsen Susanne

Skriv en kommentar

Følg min blog med Bloglovin

mitkrearum.dk kreativitet opslagstavle creativity inspiration board footer 10

Leave a Reply