“Ta-dah” lister og “To do” lister

Ta-dah lister - og post its. Fotograf: Susanne Randers

Det er super vigtigt for mig at fokusere på alle de ting, jeg når, i stedet for at dunke mig selv i hovedet med de ting, jeg ikke når.

Ved at tænke positivt og fokusere på alle de ting, jeg har præsteret, føler jeg en indre glæde, hvor jeg roser og anerkender mig selv for det arbejde jeg har lavet.

Men sådan har det ikke altid været for mig. Der var engang, hvor jeg altid kun fokuserede på alle de ting, jeg skulle nå. Og irriterede mig vildt over de ting, jeg ikke nåede.

Inspiration fra “Kunsten at være kreativ”

Hvornår transformationen har fundet sted, kan jeg ikke helt sætte en finger på, men jeg ved, at Julia Cameron har haft en finger med i spillet for 3-4 år siden, hvor jeg første gang forsøgte at læse ”Kunsten at være kreativ”.

Det 12-ugers kursus har jeg aldrig gennemført til fulde – og jeg har først for nylig fundet svaret på hvorfor – fordi bogen er for de kreative personer, som har fundet deres kreativitet og ved, hvad de brænder for at udrette kreativt.

Og da jeg først har brug for at genfinde min kreativitet og finde frem til, hvilket kunstnerisk ben, jeg skal stå på, er bogen “Kreativitet” i langt højere grad den bog, jeg har brug for nu og her.

Post its som regnbue. Fotograf: Susanne Randers

[Ta-dah lister erstatter ikke To-do lister. Jeg skriver stadig To-do lister – og har en stor kærlighed for at organisere min dagligdag via post-its – i alle regnbuens farver]

“Ta-dah” lister

Selvom jeg ikke er nået hele vejen igennem ”Kunsten at være kreativ” – har jeg suget mange gode redskaber til mig. Et super vigtigt redskab er “Ta-dah” lister (beskrevet i uge 10), som modsat “To-do” lister er en liste over alle de ting, man har nået.

Jeg laver nu “Ta-dah” lister hver søndag, hvor jeg opsummerer alle de fede ting, jeg har lavet i ugens løb.

Det er et stærkt redskab for mig – og et stort skulderklap og anerkendelse til mig selv. Et personligt bifald til mig selv over alle de ting, jeg har præsteret, både kreativt men også udviklingsmæssigt. Alle de gode ting, som jeg har handlet på. Alle mine indsigter og AHA-oplevelser.

Og det supplerer fint morgensiderne og tankerne fra min taknemmelighedsdagbog, som jeg skriver så vidt muligt hver aften.

Hvad fokuserer du på i det daglige?

Synes du tiden er knap, og går du rundt og er evig frustreret over alle de ting, du aldrig når, så prøv at stoppe op og kigge en dag eller en uge tilbage – og gør status over alle de ting, du rent faktisk har nået. Jeg er sikker på, at du bliver overrasket… ;0)

Kærlig hilsen Susanne

Skriv en kommentar

Follow my blog with Bloglovin

mitkrearum.dk kreativitet opslagstavle creativity inspiration board footer 10

En tanke om "“Ta-dah” lister og “To do” lister"

  1. Pingback: “Ta-dah” og “To-day” lister ♥ Powerflow og Gameplanning | Mit krearum [min kreativitet]

Leave a Reply