Opskriften på “Det enkle liv”

Udsnit af guddommeligt, smukt billede med alverdens trosretninger. Fotograf: Susanne Randers

Der findes uden tvivl tusindvis af opskrifter på “det enkle liv” – og vi må hver især vurdere for os selv, hvad vi finder enkelt.

Her på Læsø er jeg igen faldet over bogen ”1001 måder at slappe af på – overvind stress og opnå ro og harmoni” fra forlaget Borgen.

Bogens anvisninger til “Det enkle liv” vil jeg gerne dele med dig, da det for mig giver stof til eftertanke og super gode refleksioner…

Anvisninger til “Det enkle liv”

Vær let om hjertet. At være let om hjertet er ikke det samme som at være overfladisk, respektløs eller ligeglad. At være let om hjertet er en yndefuld evne til at danse triumferede over for skæbnen – en livsholdning, der står i modsætning til den langsomme, tunge højtidelighed.

Bare vær god. Du behøver ikke en lejlighed til at være god for at være god. Al gøren begynder med væren. For en oplyst sjæl er væren gøren. At være god betyder at være positiv, åben og accepterende.

Begræns antallet af aftener, du går ud, til to eller tre om ugen. Brug dine friaftener til at dyrke dine interesser, f.eks. motion, læsning eller kreativitet, og til at genoplade dine batterier og din bankkonto.

Vær administrator, ikke ejer af dine ejendele. Dette subtile opfattelsesskift befrier dig fra frygten for tab eller ødelæggelse af dem.

Brug pen og papir på gammeldags vis i stedet for at bruge computeren. Det kæder dine ord nærmere sammen med dine tanker.

Skriv private breve i hånden, det er meget mere personligt end at e-maile dem, og modtageren vil virkelig værdsætte et håndskrevet brev.

Undgå at blive overbelastet af nyheder. Mange mennesker begraver hovedet i aviser, nyhedsmagasiner, websites og tv’et for at følge med i aktuelle begivenheder. Men i en verden med global kommunikation kan hjernen ikke tage imod alle tilgængelige nyheder. For at undgå overbelastning skal du være omhyggelig i din udvælgelse af, hvad du vil se og læse.

Gå på et mini-retreat bare én dag, én morgen eller én eftermiddag. Sluk telefonen og computeren, undlad at tænde tv eller radio, og undlad at bruge bilen. Mediter og tak for dine velsignelser. Værdsæt opmærksomt den tid, du har alene.

Uddrag og grafik fra “1001 måder at slappe af på – overvind stress og opnå ro og harmoni” fra forlaget Borgen

"1001 måder at slappe af på" fra forlaget Borgen

Jeg er især ret vild med tanken om, at jeg blot er administrator af mine ejendele…

Og så selvforkælelsen med et mini-retreat… Det må jeg praktisere snarest muligt. En hel eller halv dag i stilhed, væk fra telefonen og fyldt med gode tanker om livet…

Se evt. også mit tidligere blogindlæg med velskrevne guldkorn fra samme bog: “Den smukkeste start på dagen“.

Hvad er et enkelt liv for dig?

Kærlig hilsen Susanne

Skriv en kommentar

Følg min blog med Bloglovin

mitkrearum.dk kreativitet opslagstavle creativity inspiration board footer 10

Leave a Reply