Mine kreative blokeringer

Solnedgang over marken ved Ølby Landsby - set fra markkanten hos vores bagbo. Når jeg sidder og ser, solen gå ned over marken, føler jeg den største samhørighed mellem naturen, universet og skaberkraften i mig selv. Fotograf: Susanne Randers

Jeg er nu halvvejs i mit selvvalgte kreativitetskursus. Kigger jeg ind i mit krearum, er det ikke fordi det ligefrem vælter rundt med nye kreative skabninger – jeg føler, at jeg har en masse bjerge af selvindsigt, som skal bestiges, før jeg for alvor når til at kaste mig ud i de vilde kreative eventyr.

Men jeg kan mærke, at jeg er på vej. Jeg har lært en masse om mig selv i de forgangne uger, og jeg oplever periodevis at blive overvældet med en masse forskellige sindstilstande som modstand og håb, opture og nedture, skepsis, undren, eftergivenhed, men mest af alt spænding og forventning til, at alt bliver godt. At alt bliver bedre, end det var før. At det hele nok skal gå – og der kommer en lykkeligere Susanne ud i den anden ende.

Jeg har mange kreative blokeringer, jeg er ved at løsne op for. Årsager og forklaringer på, hvorfor jeg ikke bare med den største naturlighed har kastet mig ud i alle de kreative eventyr, som jeg hungrer så meget efter. Det kreative liv, som jeg drømmer om.

Men jeg har tillid til, at det hele kommer i den rækkefølge, det skal.

Hvordan kan man vide, om ens kreativitet er blokeret?

Det vil jeg gerne videregive Julia Camerons tanker om:

“En kreativ blokering røber sig ofte i form af jalousi. Føler man foragt for andre kunstnere? Siger man til sig selv: ”Det kunne jeg også gøre, hvis bare…”

Siger man til sig selv, at hvis man bare tog sine kreative evner alvorligt, så kunne man måske:

  • holde op med at sige til sig selv, at det er for sent.
  • lade være med at udsætte noget, man virkelig har lyst til, indtil man tjener tilstrækkeligt med penge.
  • holde op med at sige til sig selv: ”Det er bare mit ego”, hver gang man længes efter lidt mere kreativitet i sit liv.
  • lade være med at sige til sig selv, at drømme ingenting betyder, at de kun er drømme, og at man burde bruge sin fornuft.
  • holde op med at frygte, at familie og venner tror, man er skør.
  • lade være med at sige til sig selv, at kreativitet er en luksus, og at man bør være taknemmelig for det, man har.

Efterhånden som man lærer at anerkende, nære og beskytte sin indre kunstner, bliver man i stand til at komme igennem smerten og få løsnet bremserne på kreativiteten. Man lærer at genkende og afvæbne frygten, fjerne følelsesmæssigt arvæv og få styrket sin selvtillid. Gamle, negative holdninger til kreativitet bliver vurderet og forkastet.

Når man arbejder med “Kreativitet“, oplever man et fortættet, styret møde med sin egen kreativitet – med sine helt private skurke, helte, ønsker, frygt, drømme, håb og triumfer. Oplevelsen vil kalde mange sider af personligheden frem: Man bliver opildnet, deprimeret, vred, bange, man frydes, håber og bliver i den sidste ende mere fri.”

Uddrag af Julia Camerons bog “Kreativitet”

Solnedgang over marken ved min landsby. Når jeg ser på, at solen gå ned over marken, føler jeg den største sammenhørighed mellem naturen, universet og skaberkraften i mig selv. Fotograf: Susanne Randers

[Solnedgang over marken ved landsbyen, hvor jeg bor. Når jeg ser solen spille på alle de smukke farvetangenter, føler jeg den største samhørighed mellem naturen, universet og skaberkraften i mig selv]

Min kreative rejse

Det er den vildeste kreative rejse, jeg er på nu. Det føles godt, vidunderligt og fantastisk. Det er til tider navlepillende, frygtindgydende og angstprovokerende, men jeg vokser dag for dag og kommer meget mere i kontakt med mig selv, mine drømme og mit indre kreative legebarn.

Julia Cameron giver mig uge for uge en masse guldkorn, og en række konkrete opgaver at arbejde med, så jeg langsomt får løsnet op og bliver klogere på mig selv og mine blokeringer.

Oplever du kreative blokeringer?

Har du også kreative blokeringer, vil jeg virkelig anbefale dig at læse Julia Camerons bog “Kreativitet” – og meget gerne komme med kommentarer her på bloggen, så vi kan få en dialog i gang og hjælpe hinanden på vores kreative rejse.

Kærlig hilsen Susanne

Skriv en kommentar

Follow my blog with Bloglovin

mitkrearum.dk kreativitet opslagstavle creativity inspiration board footer 10

En tanke om "Mine kreative blokeringer"

  1. Pingback: Moodboard #4: Min kreative rejse med Julia Cameron ¦ My creative journey with Julia Cameron | Mit krearum [my creative space]

Leave a Reply