Fra ukrudt til de smukkeste blomster

Højbedene i min skønne have derhjemme bliver passet og plejet af min dejlige kæreste. Fotograf: Claus Preis

”Du skal fjerne ukrudtet for at gøre plads til, at alle de smukke blomster kan blomstre frem”

sagde Anne Julie til mig her til aften…

Min kære sambo her på Læsø, Louise, har i den grad fjernet ukrudt her i dag på ”farmen” på Læsø, mens jeg har lavet en masse dejlig stenaldermad i køkkenet.

Havearbejde genskaber jordforbindelsen

Julia Cameron skriver også om ukrudt her i afslutningen af mit selvvalgte kreativitetskursus:

“Når jeg har studerende på filmskolen, som går i stå midt i anden akt, siger jeg til dem, at de skal gå hjem og tage fat på reparationsbunken.

De stejler som regel og bliver lidt fornærmede over, at jeg sætter dem til noget så jordbunden en opgave, men når man sidder og syr, får man ligesom hjælp til at få handlingens stumper rimpet sammen.

Havearbejde er også noget, jeg ofte giver mine kursister på kreativitetsholdene som hjemmeopgave.

Når man gå i panik halvvejs over broen til et nyt liv, kan man rent bogstaveligt få jordforbindelsen igen ved at plante planter om i større og bedre potter og få en fornemmelse af et bredere perspektiv.”
Uddrag af Julia Camerons bog “Kreativitet”

Jeg er vild med havearbejde!

Jeg har altid elsket havearbejde. Det at nusse rundt, fjerne ukrudt, nippe visne blomster af, vande, og bare sidde og nyde synet bagefter, når man har gjort et godt stykke arbejde.

Jeg fokuserer altid på de ting, jeg har nået, når jeg er i haven, i stedet for de ting, jeg ikke har nået. Det er super vigtigt for mig at give mig selv den ros det er, når jeg har fjernet 5 meter ukrudt, selvom planen måske var 10 meter…

Jeg kan dog mærke, at jeg tit og ofte har brugt mere tid på ”blot” at fjerne ukrudt i mit liv, i stedet for at fokusere på, at gøre plads til blomstringen. Som om jeg har fokuseret på alt det, der var i vejen, i stedet for alt det, som kunne komme til at ske i stedet. Det har jeg lige så stille lavet om på, som tiden er gået.

Ukrudtsbrænding er effektivt. Her er før og efterbilleder af dagens arbejde. Fotograf: Louise Østergaard Pedersen (før) og Susanne Randers (efter)

[Ukrudtsbrænding er effektivt. Her er før og efterbilleder af dagens arbejde. Skønt at se, hvordan det rykker]

Her på Læsø gør vi blandt andet gården klar til sommersæsonen. Fjerner ukrudt, vander blomster, og skal snart til at flytte rundt på stauderne. Livet er en fest!

At være i haven er at være i øjeblikket. Og med den sol, der har været i dag, er det jo helt fantastisk bare at nusse rundt udenfor.

Kærlig hilsen Susanne – på Læsø

Skriv en kommentar

Følg min blog med Bloglovin

mitkrearum.dk kreativitet opslagstavle creativity inspiration board footer 10

Leave a Reply