En tidsrejse – down memory lane

En sommer på stranden, 1978. Fotograf: Annette Randers

En af Julia Camerons opgaver i denne første uge af mit selvvalgte kreativitetskursus er at foretage en tidsrejse tilbage i mit eget liv.

Tidsrejsen har det formål at finde frem til, hvem/hvad jeg har mine eventuelle negative holdninger, forkerte fordomme og misopfattelser fra.

Opgaven er, at man skal dele livet op i 5 års intervaller og nedskrive gode og dårlige oplevelser samt personer, som har betydet noget for en (positivt såvel som negativt) – samt tage stilling til hvad/hvem, der har påvirket en mest i hver tidsperiode.

Billeder fra mit liv

Jeg må erkende, at jeg ikke helt slavisk er nået gennem opgaven endnu – men er dybt taknemmelig for, at jeg helt tilfældigt (eller var det nu også det…?) i sidste uge fik en 15 cm høj bunke fotografier af hele mit liv – som min mor havde sorteret fra i dobbeltalbums fra mine nu afdøde bedsteforældre.

Bagedag hos min barnepige Oda, 1978. Fotograf: Oda

Højdepunkterne i mit liv

Da jeg bladrede gennem billederne, kom tankerne hurtigt på gled…

Højdepunkter er for mig især uddannelser, jobskifte, bopælsskifte, tøseture, penneveninder, klasseekskursioner, idrætsbegivenheder, store familiefester, krea-kurser, sommerhusferier, udlandsrejser og ikke mindst mødet med min dejlige kæreste og fantastiske coach, som begge i særdeleshed har udviklet mig og mine værdier som [voksent] menneske og lært mig at drømme.

Hvor blev hverdagen af?

Det er pudsigt, som hverdagen bare glider forbi, når ens liv hurtigt passerer revy i tankerne.

Min bror og mig med fjollehatte, 1978. Fotograf: Annette Randers

Hverdagssituationerne som isen ved strandkiosken, den første sne om vinteren, strandturene, stearindryp ved køkkenbordet, aftensmaden på den overdækkede terrasse, fjollerierne, overnattende veninder, en helt almindelig skoledag, brætspillene med min storebror, de utallige spil “500”, somrene i min farmors have og alle min mormors tøjkreationer og knappenåle alle vegne…

En snevejrsdag i haven, 1981. Fotograf: Annette Randers

– Alle de momenter af øjebliks hygge og lykke, som har formet mit liv og holdninger, og uden tvivl betydet så meget, står slet ikke så tydeligt frem på min nethinde, som de store højdepunkter. – Først når jeg virkelig sætter mig ned og tænker og mærker efter…

Hverdagen fylder vel i bund og grund mest…?

Når alt kommer til alt, er det jo hverdagen, der fylder størstedelen af ens liv…?!

Kreahygge i sofaen, 1980. Fotograf: Annette Randers

Den trygge, dejlige hverdag og opvækst. Med forældre, der altid har bakket mig op i mine til tider crazy beslutninger – givet mig lov til at kaste mig ud i hvad end jeg ville (bare jeg havde lavet mine lektier) – og selv ladet mig fejle og lære af det.

Det må da være hverdagen, der især har formet mig, og ikke kun de store valg og begivenheder, der er sket undervejs… Eller…?

Og hvad med de aller første barndomsår, (hvorfra billederne i dette indlæg stammer), som jeg ikke umiddelbart kan huske, men bare tænker “nåååhhr”, når jeg ser billederne derfra?

Min bror og mig på terrassen, 1981. Fotograf: Annette Randers

Fremtiden begynder nu og her

Uanset hvad, står jeg her i dag – beriget med 37 års begivenheder og bekendtskaber. Uanset hvilke valg, jeg har truffet – eller nogen har truffet på mine vegne – er døre åbnet og lukket i lind strøm og en snørklet vej af begivenheder og mennesker, jeg har mødt, har skabt lige præcist mit liv, mine erfaringer og mit verdensbillede; MIG – og jeg kan ingenting ændre ved det, der er sket.

Kun i dette øjeblik kan jeg vælge at gøre noget nyt. Ændre vaner, skifte job, starte med at blogge, dyrke en ny sportsgren, opdyrke nye bekendtskaber, ændre min livsstil, skifte mening, sige undskyld, sige fra, tilgive dem, der har gjort mig ondt eller hvad jeg nu har behov for – hvis jeg ønsker at skabe en forandring. Udvikle mig. Flytte mig. Gøre en forskel.

Familiehygge med min mors kusine - og mig med fjolleansigt, 1981. Fotograf: Annette Randers

“I’m Starting With The Man In The Mirror
I’m Asking Him To Change His Ways
And No Message Could Have Been Any Clearer
If You Wanna Make The World A Better Place
Take A Look At Yourself And Then Make A Change”
Uddrag fra “Man in the Mirror” af Michael Jackson
Fra albummet “Bad”, udgivet i 1987

Kærlig hilsen Susanne

Follow my blog with Bloglovin

Skriv en kommentar

mitkrearum.dk kreativitet opslagstavle creativity inspiration board footer 10

4 tanker om "En tidsrejse – down memory lane"

 1. mitkrearum Forfatter

  Kære Gitte
  Tusind TAK for din fine kommentar ;0)
  At gå i gang med at blogge er en af de bedste beslutninger jeg nogensinde har taget i mit liv.
  Og rejsen gennem Julia Camerons bøger de næste 12 uger er jeg sikker på, at jeg altid vil huske.
  Tror jeg går en “anden Susanne” i møde, som er mere glad og tro mod sig selv :-)
  Kh Susanne

  Svar
 2. Hella

  Kære Susanne
  Hvor sjovt du nævner penneveninder….Hold op, vi skrev mange lange breve sammen. Og jeg husker tydeligt, de gange vi mødtes – det var altså STORT og VILDT at tage heeeelt til Sjælland heeeelt alene ;-).
  Det er hyggeligt at genfinde dig her :-)
  Kh Hella

  Svar
  1. mitkrearum Forfatter

   Kæreste Hella
   Skønt at høre fra dig :0)
   Ja, det var MEGA STORT at tage toget helt alene – til Skjern for mit vedkommende. (Eller var det Ringkøbing?)
   Tænk at vores forældre havde så stor tillid til, at det skulle vi nok kunne klare… Hvor gamle var vi første gang…? 10? 11?
   Måske var vi så seje og stærke, fordi vi er skorpioner – eller også var det bare en anden tid dengang (nøøøøøj, hvor lyder jeg gammel, når jeg skriver det, smiler…)
   Men fantastisk koncept, det der penneveninder. Det holder altså!
   Kh og god påske, Susanne

   Svar

Leave a Reply