Detektivarbejde: Sæt spotlys på mig selv

Restaurant Flash Flash i Barcelona. Fotograf: Susanne Randers

En af opgaverne, som Julia Cameron stiller her i den tredje uge af mit kreativitetskursus er, at jeg skal lave lidt detektivarbejde for at genskabe den person, som jeg har svigtet, nemlig mig selv.

Opgaven er at fuldende 20 sætninger:

 1. Mit yndlingslegetøj som barn var … mit dukkehus.
 2. Min yndlingsleg som barn var … “far, mor, børn” med Barbiedukker.
 3. Den bedste film, jeg så som barn, var … “Borte med blæsten” og “Anne fra Grønnebakkerne”.
 4. Jeg gør det ikke så tit, men jeg nyder at … sidde i markkanten og se solen gå ned.
 5. Hvis det kunne gøre mig gladere, ville jeg … rejse jorden rundt med rygsæk.
 6. Hvis ikke det havde været for sent, ville jeg … (er noget for sent?) gå 3 år i gymnasiet og bl.a. lære om religion, oldtidskundskab og nordisk mytologi.
  Ved nærmere eftertanke: Hvis ikke det havde været for sent … og jeg havde mulighed for at gøre det om, ville jeg i min barndom have haft ugentlige hyggelige kreaaftaler med min farmor og mormor. Jeg ville have elsket at have været mere med min farmor i køkkenet eller i haven – eller med på torvet, når hun handlede ind. Og med min mormor, mens hun skabte tøj ved symaskinen, de smukkeste juledekorationer eller mens hun malede porcelænsmaling.
 7. Mit yndlingsmusikinstrument er … en saxofon.
 8. Det beløb, jeg bruger på egne fornøjelser hver måned, er … tjah…? Ca 1.000 kr.
 9. Hvis jeg ikke havde været så nærig hvad angår mine egne kunstneriske behov, ville jeg købe … tegnetimer hos en kunstner.
 10. At finde tid til mig selv er … nødvendigt. – Og en forudsætning for at jeg kan rykke mig og udvikle mig.
 11. Jeg er bange for, at hvis jeg begynder at drømme … så kan jeg slet ikke stoppe igen. Min drøm er at skabe kunst dagen lang, men jeg frygter samtidig, at jeg ikke vil kunne stoppe igen. – At jeg så kun har lyst til at være derhjemme og bare gå amok i mit krearum / værksted. Sådan helt manisk.
 12. Jeg må indrømme, at jeg nyder at læse … Bolig Magasinet og Boligliv.
 13. Hvis jeg havde haft en perfekt barndom, ville jeg have været … lige præcis den jeg er i dag – dog mere reflekteret omkring mine tilvalg og fravalg.
 14. Hvis det ikke lød så vanvittigt, ville jeg … flytte i et drøn hyggeligt kunstnerkollektiv på Bornholm. Lige ved Alfavej, hvor alle kommer forbi.
 15. Mine forældre synes kunstnere er … spændende, men virkelighedsfjerne og urealistiske (tror jeg…)
 16. Min Gud synes kunstnere er … fantastiske – og født til at skabe.
 17. Det, jeg synes er mærkeligt ved det her kursus, er … Julia Camerons helt specifikke indsigt i mine spirende kunstnertanker. Det er helt utroligt som hun ved, hvad der rører sig inde i mig her og nu. Jeg føler nærmest, at Julia Cameron holder mig i hånden hele kurset igennem.
 18. At lære at stole på mig selv er nok … klogt. Når jeg ser tilbage på mit liv, har jeg rykket mig aller mest ved mødet med min coach, Lissbet Fride, i 2008-09, hvor hun formåede at åbne øjnene for mig og mit indre – at jeg havde drømme og ønsker til livet. Samtaler med en coach (som jo dybest set er samtaler med mig selv) har givet mig en kæmpe indsigt i mig selv. Og en tro på, at jeg kan, hvad jeg vil.
 19. Den musik, der bedst får mit humør til at stige, er … Moonjam: “Salsa Olympica”. Så smiler og danser jeg øjeblikkeligt…
 20. Mit yndlingstøj er … lange cardigans, farverige tørklæder og neon dot øreringe fra Scherning.

Hvordan ville du fuldende sætningerne?

Kærlig hilsen Susanne

Skriv en kommentar

Follow my blog with Bloglovin

mitkrearum.dk kreativitet opslagstavle creativity inspiration board footer 10

Leave a Reply