The magic geranium – fra tanke til handling

"Rozanne" geranier ved grønt område på Frederiksværksgade i Hillerød. Fotograf: Susanne Randers

Sidste sommer faldt jeg over denne søde historie om forandringer. Om hvad der kan få os ud af starthullerne – uden vi måske selv er klar over det.

Nogle gange er det bare så lidt, der skal til for at kickstarte en masse godt…:

Den magiske geranium

Mrs. Smith boede i et kedeligt lille hus med en kedelig lille have midt i en dejlig lille gade. Hendes hus var det kedeligste hus i nabolaget, men hun vidste ikke, hvad hun skulle gøre ved det.

En dag kom hendes veninde Mrs. Allen forbi med en geranium i en fin potte. “Dette er en magisk geranium,” sagde Mrs. Allen. “Den vil gøre hele dit hus smukt.”

Mrs. Smith satte den magiske geranium på hendes kedelige lille bord i hendes kedelige lille køkken. Geranien er så lys, tænkte Mrs. Smith – det er en skam, at den står på sådant et kedeligt lille bord. “Jeg vil male bordet, så geranien har et rart sted at stå.” Så tog hun af sted til farvehandleren og købte noget lysegul maling.

Så snart bordet blev malet i en smuk lysegul farve, kiggede Mrs. Smith på det og sagde: “Det er en skam, at stolene ser så kedelige ud ved siden af ​​bordet. Jeg vil male dem også.” Så malede hun stolene en dejlig lys rød farve.

Da hun var færdig, trådte hun tilbage og så på, hvad hun havde gjort. “Mit bord og stole er så lyse, det er en skam, de er i dette kedelige køkken.” Så måtte hun tilbage til farvehandleren, så hun kunne male hendes køkken i en flot lys farve – og hun købte også pæne lyse gardiner til at hænge i vinduerne.

Køkkenet var blevet så smukt. Mrs. Smith sagde: »Køkkenet er så rart og lyst, men spisestuen ser så kedelig ud i forhold til køkkenet.” Så af sted til farvehandleren igen, så hun også kunne male spisestuen. Da hun var færdig, så hun på spisestuen og sagde: “Spisestuen er så rar og lys, men stuen ser så kedelig ud ved siden af.”

Snart havde Mrs. Smith malet alle værelserne i hendes hus i flotte lyse farver. Da hun var færdig, sagde hun: “Det er en skam, at indersiden af ​​mit hus er så smuk, men huset er så kedeligt. Det føles ikke rigtigt.” Så malede hun huset i en flot lys farve.

Da hun var færdig, betragtede hun sit værk og sagde: “Nu er huset rart og lyst, det er en skam haven er så kedelig.” Så plantede hun smukke blomster i haven og snart havde hun det smukkeste hus i nabolaget.

Mrs. Allen kom igen på besøg og blev forbløffet over ændringerne. “Du har gjort et stort stykke arbejde med at gøre dit hus så smukt,” sagde hun.

Jeg har ikke gjort noget,” sagde Mrs. Smith. “Det var den magiske geranium, du gav mig, der gjorde mit hus smukt.”

Blomsten og bien. Geranier ved grønt område på Frederiksværksgade i Hillerød. Fotograf: Susanne Randers

[Jeg elsker geranier, også kaldet storkenæb. Denne her “Rozanne” hybrid har bare den smukkeste blålilla farve, nærmest helt selvlysende. Glæder mig til, at den igen kommer frem i haven]

Så lidt skal der til… Fra tanke til handling

Ovenstående historie er en kommentar til et blogindlæg om, hvordan man kan angribe boligindretning. Jeg har oversat kommentaren fra engelsk til dansk.

Læs den originale kommentar til blogindlægget “How to go from thinking to doing” her.

Forfatteren til kommentaren, “kathkeaf”, skriver også:

“Når jeg skal indrette, tænker jeg altid med “the Magic Geranium” tilgangen. Da jeg var lille, havde jeg en bog med den historie i. Det gælder om at finde min “magiske geranium” for hvert værelse; et print, noget stof, bare ét eller andet udgangspunkt – og lade det være min guide for alle beslutninger. Det har aldrig slået fejl for mig. Håber det virker for dig!”

Har du en magisk geranium?

Jeg synes ikke kun, at historien om den magiske geranium kan overføres til boligindretning, men til mange andre aspekter i livet. Jeg kan selv mærke, at de livsstilsændringer og nye vaner, jeg er ved at implementere nu, er kommet skridt for skridt – og givetvis kickstartet af stenalderkosten og mit ønske om at være tro mod mig selv og leve kreativt.

Det er ikke altid, man lige ved, hvad der starter en udviklings- eller forandringsproces – og om man selv gør det, eller om andre skubber en kærligt i gang – men vigtigst er nok, at man tør tage det første skridt.

Kærlig hilsen Susanne

Skriv en kommentar

Follow my blog with Bloglovin

mitkrearum.dk kreativitet opslagstavle creativity inspiration board footer 10

Leave a Reply